Eğitim-Bir Sen 25. yaşını kutluyor
Şube Başkanı Abdullah Çelik, Eğitim-Bir-Sen kuruluşunun 14 Şubat 1992 tarihinde, 'Çağı kurtarmanın bir eylemi, çağ dışı görünen ilgimiz bizim' denilerek gelenekten beslenen, geleceği aydınlatmak üzere yola çıkıldığını belirtti.28 ŞUBAT EĞİTİM-BİRİ DE ETKİLEDİMerhum Kurucu Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen'in hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktığına değinen Çelik [&hellip]
Şube Başkanı Abdullah Çelik, Eğitim-Bir-Sen kuruluşunun 14 Şubat 1992 tarihinde, “Çağı kurtarmanın bir eylemi, çağ dışı görünen ilgimiz bizim” denilerek gelenekten beslenen, geleceği aydınlatmak üzere yola çıkıldığını belirtti.
28 ŞUBAT EĞİTİM-BİRİ DE ETKİLEDİ
Merhum Kurucu Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen’in; hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktığına değinen Çelik; “İlk yıllarını, sendikayı yaşatma konusunda karşılaşılan ekonomik yoksunluklar, yasal bir zeminin bulunmamasından kaynaklanan örgütlenme güçlükleri ve geçmişteki sendikal örgütlenmelerin getirdiği kirliliğin oluşturduğu psikolojik bariyerlerle mücadeleyle geçiren Eğitim-Bir-Sen, emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda da millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe, milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen’i derinden etkilemiştir” dedi.
ÜYE SAYISI 400 BİNİ AŞTI
Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılığı salt maddi bir kazanım aracı olarak değerlendirmediğini belirten Abdullah Çelik, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıların da faaliyet alanına dâhil edildiğini belirtti. Çelik; “Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan beri çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir. 2001 yılında çıkarılan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun ardından hak ve özgürlük faaliyetlerine hız veren Eğitim-Bir-Sen, eylem ve söylemlerini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören eğitim çalışanlarının dalga dalga katılımıyla sürekli büyümüş, 2011 yılında genel yetkili sendika, Mayıs 2016 itibarıyla 400 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur” ifadelerine yer verdi.
MEZALİMLERE TEPKİ GÖSTERİLDİ
Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası olduğunu vurgulayan Çelik şu ifadelei kullandı: “Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş; 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir. Sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü olan sendikamız, sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan, toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşımıştır. Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in temsil ettiği toplu sözleşmelerde kamu görevlileri en önemli kazanımları elde etmiştir.”
VEFAYA ÖNEM VERİLİYOR
Sendikasının, 25 yıldır, hakkın, adaletin, barışın, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini verdiğini aktaran Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Sendikamız bundan sonra da bu uğurda mücadelesini sürdürecektir. ‘Vefa’ya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, 25. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, kurucu üyelerimizden Şükrü Gökdemir ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizden Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmetle anıyoruz”