Eğitim AK Parti ile 'milli olmaktan' çıktı

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği 'Türk Milli Eğitimi'nin Sorunları ve Çözüm Önerileri' panelinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, AK Parti iktidarının 12 yılda eğitimi 'milli' olmaktan uzaklaştırdığını söyledi Afyon Lisesi Konferans salonunda düzenlenen 'Türk Milli Eğitimi'nin Sorunları ve Çözüm Önerileri' paneline MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı [&hellip]

Eğitim AK Parti ile ‘milli olmaktan’ çıktı

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği “Türk Milli Eğitimi’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri” panelinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, AK Parti iktidarının 12 yılda eğitimi ‘milli’ olmaktan uzaklaştırdığını söyledi

Afyon Lisesi Konferans salonunda düzenlenen “Türk Milli Eğitimi’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri” paneline MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Aziz Aslan, MYK Üyesi Mehmet Parsak, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Karagöz ve Haydar Serdaroğlu, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol ile partililer ve ülkü ocağı üyeleri katıldı.
Panelin bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin ilki olduğunu ifade eden Ülkü Ocakları İl Temsilcisi İbrahim Yiğit, panel ve söyleşilerin ilerleyen günlerde de yapılacağını belirtti. Ülkü Ocakları’nda kadın kollarının daha aktif görev almasını istediklerini de vurgulayan İl Temsilcisi İbrahim Yiğit, merkezde ve ilçelerdeki Ülkü Ocağı Temsilci ve yönetiminde olanları panele katılanlara tanıttı.
İKTİDAR MİLLİ EĞİTİMİ ARKA
BAHÇESİ OLARAK GÖRÜYOR
Eğitim konusunda pek çok kitabı ve çalışması bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, panelde Türk Milli Eğitimi’nin olumsuz bir değişim sürecinden geçtiğini kaydetti. İktidarın 12 yıldır Milli Eğitimi arka bahçesi olarak gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Zuhal Topçu, AK Parti iktidara geldiğinde ilk okula başlayan bir öğrencinin bugün 20’li yaşlara, üniversite çağına geldiğini söyledi. Bu süreçte AK Parti’nin eğitimi yap boz tahtası olarak gördüğünün de altını çizen Topçu, “Eğitimde hata olmaz. İnsan hayatı söz konusu. AKP iktidarında 12 yılda pek çok bakanlıkta sadece bir iki bakan görev alırken Milli Eğitim’de tam 5 bakan görev yaptı. Örneğin 4+4+4 sistemine geçilmesiyle önceki yıl 60 aylık çocukları okula aldılar. Bu konuda biz çok uyardık. Bu çocukların kas yapısı gelişmedi dedik. Dinlemediler bu çocuklar 72 aylıklara göre geri kaldılar. Sonra da dediler ki biz hata yapmışız. Artık 60 aylıkların gelmesine gerek yok. Ama 300-400 bin çocuğun psikoloji bozuldu. Okuldan soğudular. Bu çocukların vebalini kim alacak. Bu çocukların geleceğinde yaşanacak olumsuzlukları ‘afedersiniz yanlış yapmışız’ ile kapatmak doğru değil” dedi.
ANDIMIZDAKİ TÜRKÜM DOĞRUYUM ÇALIŞKANIM’IN
NESİ YANLIŞTI
Eğitimde yapılan yanlışlıkların bugün Türkiye’de yaşayan herkesi bir tür etkisi altına aldığını da söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, 10 ile 30 yaş arasındakilerin bir şekilde AK Parti iktidarında sınavlara girdiğini hatırlatarak AK Parti’nin yanlış sınav sistemleri ile insanların hayatını kararttığını belirtti. AK Parti’nin eğitimi ‘milli’ olmaktan da çıkardığını söyleyen Prof. Dr. Zuhal Topçu, “Andımızın kaldırılması bunun bir göstergesiydi. Hem gelişmiş hem gelişmekte olan bütün ülkelerde milli birliği sağlamak için bu tür etkinlikler yapılır. Andımız da bunlardan biriydi. Andımızda ne deniyordu; ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım.’ Kim bundan niye rahatsız oldu anlayamadık. Peki şimdi bu gençler ne desin; ‘Yolsuzum, arsızım, hırsızım’ mı desin? Bayramlarımızı da kaldırdılar. Halbuki bu bayramlar sayesinde milli birlik ve beraberlik duygularımız pekişiyordu. Kitaplardan Türklüğe ait önemli hikayeler, küçük tarihi olaylar çıkartıldı. Gençlerimiz bu olayları okuyup, bu kahramanları kendilerine örnek alacaktı. O kahramanlar gençliğe yol gösterici olacaktı.” şeklinde konuştu.
İMAM HATİPLERİN DE
KATİLESİNİ DÜŞÜRDÜLER
Son dönemde İmam Hatiplerin yeniden gereken önemi görmeye başladığını da söyleyen Prof. Dr. Zuhal Topçu, iktidarın imam hatipleri din sömürüsü için kullandığını da aktardı. İmam Hatiplerde Kur’an-ı Kerim dersi okutulması için önergenin MHPli milletvekillerince verildiğini vurgulayan Topçu, AK Parti’li vekillerin bu öneriyi reddettiğini belirtti. “Bizim önerimizi reddedip, ertesi gün aynı öneriyi kendileri verdiler” diyen Topçu, AK Parti’nin bunu yapmasındaki amacın Kur’an-ı Kerim dersini biz getirdik diye övünmek olduğunu belirtti. AK Parti’nin eğitimde kaliteyi düşürdüğünü de iddia eden Topçu sözlerini şöyle tamamladı, “İktidar her yerde eğitimin her alanında kaliteyi düşürdü. Bütün okulları Anadolu lisesine dönüştürdü. Artık Anadolu lisesi mantığı kalmadı. İmam Hatiplerin sayısı o kadar çoğaldı ki bunlara uygun kaliteli öğretmen, Kuran kerim ya da hafızlık hocası var mı diye düşünülmedi. Çünkü her şey hesapsız planlısız yapılıyor. AK Parti aslında bu yaptıklarıyla İmam Hatiplere zarar veriyor ve onları yine bu okullarda okuyan gençler gönderecek.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme