• Haberler
  • Genel
  • “Egemenliği terör örgütüne terk ettiler”

“Egemenliği terör örgütüne terk ettiler”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin bölgede egemenliği terör örgütüne terk ettiğini söyledi ve ekledi: “Analar ağlamıyor, tabutlar gelmiyor diyerek bölgeyi terör örgütüne teslim ederseniz tabutlar gelmez” Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili olarak bölgede egemenliğin terör örgütüne terk edildiğini belirtti. Uysal, hükümet adına bu durumun gaflet [&hellip]

"Egemenliği terör örgütüne terk ettiler"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin bölgede egemenliği terör örgütüne terk ettiğini söyledi ve ekledi: “Analar ağlamıyor, tabutlar gelmiyor diyerek bölgeyi terör örgütüne teslim ederseniz tabutlar gelmez”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili olarak bölgede egemenliğin terör örgütüne terk edildiğini belirtti. Uysal, hükümet adına bu durumun gaflet hali olduğunu kaydetti.
İNSANLARIN
SABIR SINIRI VAR
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Diyarbakır’da kaçırılan çocuklarla ilgili durumu; Bölgede egemenliğin terör örgütüne terk edildiğini, bunun, hükümet adına bir gaflet hali olduğu değerledirmesini yaptı. Uysal; “Egemenlik o bölgede bölücü terör örgütüne terk edilmiştir. Bu, hükümet adına bir gaflet halidir. Kendi siyasi hedeflerini icra edebilmek adına bu milletin birlik ve beraberliğini terör örgütü PKK ile yürüttükleri müzakerelerde rehin olarak ortaya koymuşlardır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Artık bu tavırları yüreğimize sığdıramayacağız. Ümit etmem ama insanların da bir sabır sınırı vardır. Bunlar bu birlikteliğin kalbine saplanmış bıçaklardır. Bir ülke teröristlerden medet bekleyerek meselelerini çözemez.” dedi.
EGEMEN
DEVLET
KUVVETLİ
DEVLETTİR
Egemen devletin ortaya koyduğu iradeyi icra edebilecek bir kuvveti kendisinde gören bir devlet olduğunu söyleyen Uysal şöyle konuştu: “Analar ağlamıyor, tabutlar gelmiyor diyerek bölgeyi terör örgütüne teslim ederseniz tabutlar gelmez. Bugün Yemen’den de Balkanlar’dan da Kırım’dan da tabut gelmemektedir. Buraları bir imparatorluğun bakiyesi olarak başkalarına devrettik. Eğer bu mantık içinde Doğu ve Güneydoğuyu da terk ederseniz tabutlar gelmez.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme