Ege'de en mutlu il Afyon

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Ege Bölgesi'nde en mutlu il, Afyonkarahisar Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre Türkiye'de mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 59 olarak tahmin ediliyor. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77,7 ile Sinop oldu. Sinop'u sırasıyla takip eden iller yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar, yüzde 75,9 [&hellip]

Ege’de en mutlu il Afyon

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ege Bölgesi’nde en mutlu il, Afyonkarahisar

Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre Türkiye’de mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 59 olarak tahmin ediliyor. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77,7 ile Sinop oldu. Sinop’u sırasıyla takip eden iller; yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar, yüzde 75,9 ile Bayburt, yüzde 75,5 ile Kırıkkale ve yüzde 73,8 ile Kütahya olarak verilere yansıdı.
Afyonkarahisar, bu oranla Ege Bölgesi içinde en mutlu il oldu. Ege Bölgesi’nde mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu yaş aralığı Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla’da 65 ve üzeri yaş grubu iken, İzmir ve Manisa’da 18-24 arası yaş grubu, Uşak’ta ise 25-34 arası yaş grubu olarak açıklandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme