Ege: Emeklinin hak kaybı giderilmeli

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emeklilerin hak kaybının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini kaydetti.EMEKLİENFLASYONA YENİLDİTürkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Ahmet Ege, sosyal barış ve toplumsal dayanışmanın siyasette birinci hedef olması gerektiğini belirtti. Ege, 'Cumhuriyeti ve birliğimizi korumak tüm toplumun ortak paydası olması gerekir ve devlet içinde kümelenmiş canımıza, vatanımıza, bayrağımıza, [&hellip]

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emeklilerin hak kaybının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini kaydetti.
EMEKLİ
ENFLASYONA YENİLDİ
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Ahmet Ege, sosyal barış ve toplumsal dayanışmanın siyasette birinci hedef olması gerektiğini belirtti. Ege, “Cumhuriyeti ve birliğimizi korumak tüm toplumun ortak paydası olması gerekir ve devlet içinde kümelenmiş canımıza, vatanımıza, bayrağımıza, halkın iradesine kasteden bütün hainler temizlenmelidir. Birliğimizi bozmaya yönelik her türlü tehdit ortadan kaldırılmalı, Atatürk ve Cumhuriyet tek rehberimiz olmalıdır. Vergi, ücret, sosyal güvenlik göstergeleri gelir dağılımı bakımından temel göstergelerdir. Sosyal güvenlik haklarına gelir dağılımına bakıldığında Türkiye’nin ekonomisi devamlı büyümüş çalışan ve emeklimizin maaşları enflasyona yenik düşmüştür” dedi.
EMEKLİYE
CANSUYU VERİLMELİ
Ahmet Ege, emekli aylıklarına yapılan artışlar incelendiğinde memur emeklisi kamu sözleşmelerine bağlanmış-işçi ve Bağkur emeklilerine enflasyon artışı uygulandığını belirtti. Ege şu ifadeleri kullandı: “Memur-işçi ve Bağkur Sosyal Güvenlik Sisteminde norm ve standart birliği kurulmadan haksızlıklar ve emekli aylıklarındaki farklılıklar haksızlıklar giderek büyüyecek ve makas açılacaktır, hak kayıpları çoğalacak. Emeklilerimize kurban bayramında mutlaka can suyu verilmelidir. Yoksa kurban kesemeyecek torununa harçlık verecek durumda değiller. Zaman geçmeden emeklimizin durumu masaya yatırılmalı hak kayıpları giderilmeli en azından Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye verilmelidir.”

Bakmadan Geçme