'Efsane komutan' Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

'Efsane komutan' lakabıyla tanınan emekli Korgeneral Engin Alan Afyonkarahisar'a geldi.Askerlik hayatının neredeyse tamamını özel kuvvetler içinde ve terörle mücadelede geçirmiş bir komutan olan Engin Alan, Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık’ın yakalanmaları sırasında Özel Kuvvetler komutanıydı. Terörle mücadeledeki tarzı nedeniyle Silahlı Kuvvetler içinde “efsane” isimlerden biri olarak kabul edilen Alan, 30 Ağustos 2000 tarihinde Korgeneralliğe terfi [&hellip]

“Efsane komutan” lakabıyla tanınan emekli Korgeneral Engin Alan Afyonkarahisar’a geldi.
Askerlik hayatının neredeyse tamamını özel kuvvetler içinde ve terörle mücadelede geçirmiş bir komutan olan Engin Alan, Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık’ın yakalanmaları sırasında Özel Kuvvetler komutanıydı. Terörle mücadeledeki tarzı nedeniyle Silahlı Kuvvetler içinde “efsane” isimlerden biri olarak kabul edilen Alan, 30 Ağustos 2000 tarihinde Korgeneralliğe terfi etti, Ağustos 2004 Şura’sında görev süresi bir yıl uzatıldı. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı’yken Ağustos 2005’de emekliye sevk edildi. Emekli olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 12 Haziran 2011 (24. dönem) milletvekili seçimlerinde MHP’den aday oldu. İstanbul birinci bölgeden 1. sırada aday olan Engin Alan, MHP milletvekili seçildi. 2010 yılında Balyoz darbe planı davasından tutuklanarak cezaevine konuldu. 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçildi. 1 Haziran 2012’de Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 28 Şubat süreci soruşturmasından da tutuklandı. 2012 yılında Balyoz davası sonucunda suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkum edildi. 9 Ekim 2013 tarihinde Alan’ın cezası, Yargıtay tarafından onandı. 14 Haziran 2013’de yargılandığı 28 Şubat Davasından ise tahliye edildi. 19 Haziran 2014’te ise Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz kararı ile tahliye oldu. Engin Alan Paşa’nın Kıbrıs Savaş Madalyası, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Başarı Madalyaları bulunuyor.
Ailesiyle birlikte Afyonkarahi-sar’a gelen Engin Alan tarihi Mihrioğlu Konağı’nı ziyaret etti. Eski bir Özel Harekat mensubu olan Halil Mihrioğlu’nun konuğu olan Engin Alan Paşa ve ailesi Afyonkarahisar’dan son derece mutlu ayrıldılar. Mihrioğlu Konağı’nın anı defterini imzalayan Engin Alan Paşa, duygularını şöyle dile getirdi:
“Bugün değerli silah arkadaşım, kardeşim Halil Mihrioğlu’nun tarihi konağında misafir olduk. İnanılmaz güzel, tarihi mekanda atalarımızın dedelerimizin anılarına, yaşantılarına ortak olduk. Kardeşim Halil ve kıymetli eşleri Şerife Hanım’ın unutulmaz konukseverliği, hepsi birbirinden lezzetli Afyon’un yöresel yemekleriyle çok keyif aldık.” dedi.

Bakmadan Geçme