Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram

Efsane Başkan olmak – Kocatepe Gazetesi

Onur Bayram 17 Kasım 2013 Pazar 02:00:00
  Seçim süreci yaklaşırken, Afyonkarahisarlı hemşerimiz Vali Kadir Çalışıcı MHP’den Eskişehir Büyükşehir belediye Başkan Adayı oldu. Hafta için Eskişehir’de tanık olduğum bir olay efsaneleşen Başkan Yılmaz Büyükerşen’le yarışacak Çalışıcı’nın işinin hiç de kolay olmayacağı görülüyor.
Bir süredir sıklıkla Eskişehir’e gidip, geliyorum. Geçtiğimiz hafta içinde yaşadığım bir olay Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in niye marka ve efsane olduğunu anlamamı sağladı. Çalışıcı’nın Eskişehir’deki şansı ne olur, kazanır mı kazanamaz mı bunu zaman gösterecek ama karşısında çok zor bir rakip olduğu su götürmez bir gerçek. Büyükerşen’i Eskişehir’de öğrencisinden, öğretim üyesine, sokaktaki sıradan vatandaşından memuruna kadar her kes çok seviyor. Bu sevgi seçimlere yansırsa Büyükerşen yine açık farkla kazanır.
Eskişehir’de hafif raylı tren sistemi bir süredir hızlı tren çalışmaları nedeniyle sıkıntılı çalışıyor. Eskiden 5 dakikada bir gelen tramvay seferleri, şimdi özellikle de Otogar-SSK hattında ağır aksak ilerliyor. Zaman zaman 15-20 dakikada bir gelen tramvaylar özellikle sabahları ve akşam iş çıkış saatlerinde hınca hınç doluyor. Öyle ki tramvayda ayaktaysanız tutunma ihtiyacınız olmuyor. Çünkü zaten bırakın düşmeyi nefes almaya yer yok. Tüm bu sıkıntılara, tüm çektiği sorun ve sıkıntıya rağmen halk zaman zaman söylense de başkana toz kondurmuyor.
İğne atılsa yere düşmeyecek bu tramvaylardan birine ben de yolculuk yaptım. Çalan telefonumu bile cebimden çıkaramadığım bu tramvayda, insanları tahrik etmeye çalışan bir kişi sesini yükselterek söylenmeye başladı. Eskişehir’deki basın mensubu arkadaşlarımızı “avanta” almakla ve bu nedenle şehrin sorunlarını yazmamakla suçlayan adam, belediye ile ilgili kötü hiçbir söylemde bulunmadıysa da tramvayın sorunlu işlemesinden yakındı. Tramvayın sorunlu işlemesinin hırsızlık ve tacizlere neden olduğunu neredeyse tüm tramvayın duyabileceği bir yükseklikte söyleyen adama Eskişehirliler’in verdiği tepki gerçekten şaşırtıcıydı.
Benzer bir olay Afyonkarahisar’da olsa sanırım pek çok kişi tepkisiz kalır ya da adama destek verirdi. Ancak Eskişehir’de tramvaydaki insanlar bir anda adama tepki göstermeye başladı. Adamın biri bir anda bu tepkili adama doğru, “beğenmiyorsan taksiye binebilirsin” dedikten sonra bir başka kadın yolcu ise, “Taciz sizin aklınıza nerden geldi ki. İnsanın fikri neyse zikri de oymuş.” diye sert bir cevap verdi. Tepki gösteren adam birkaç kez cevap verme girişiminde bulunsa da tramvaydaki hemen herkes tepki göstermeye başlayınca susmayı tercih etti.
Tramvaydaki hemen herkesin tepki gösterdiği sırada duyduğum en sık cümle; “Biz başkanımızdan memnunuz. Sizin de niyetinizi biliyoruz” sesleri oldu. Hizmet edebilen insanların kimseyi memnun edemediği söylenir. Afyonkarahisar’da başkanlar, insanlara kendini anlatmaya çalışırken hatta hatta çoğu zaman kendilerini savunmak zorunda kalırken, Büyükerşen’in olmadığı bir ortamda hiç tanımadığı insanlarca böyle savunulmasını sağlayan ne? Rahmetli bir büyüğüm, “Belediye başkanlığı öyle zordur ki herkes senden nefret eder. İlk başta herkes seni severken sonralara doğru herkes söver” demişti. O zaman nasıl oluyor da Büyükerşen bu düzeni bozuyor.
Eskişehir’de seçim sonuçları ne olur bilemem. Ama merkezinden ilçe ve beldelerine Afyonkarahisar’da başkanlarımız Eskişehir’i ve Büyükerşen’i yönetim kabiliyeti açısından iyi örnek almalı. Çünkü Afyonkarahisar’da da böyle savunulan başkanlar olduğu gün, büyük ve modern bir kente dönüşmüşüz demektir. .

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti