• Haberler
  • Genel
  • Efsane Asker “Ahmet Çavuş” Taşpınar’da

Efsane Asker “Ahmet Çavuş” Taşpınar’da

Afyonkarahisar Belediyesinin uzun aradan sonra tekrar yayınlamaya başladığı Taşpınar Dergisi’nin ilgi gördüğü bildirildi Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, derginin son sayısında yer alan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yunan Başkomutanı Trikopis’i esir eden Afyonkarahisarlı Ahmet Çavuş”http://m.kocatepegazetesi.com/” başlıklı makale vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanı-yor. Afyonkarahisar’ın milli mücadele tarihine bu şekilde katkıda bulunan Ahmet Çavuş, yıllar sonra bu makale ile gündeme geldi. [&hellip]

Efsane Asker "Ahmet Çavuş" Taşpınar'da

Afyonkarahisar Belediyesinin uzun aradan sonra tekrar yayınlamaya başladığı Taşpınar Dergisi’nin ilgi gördüğü bildirildi

Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, derginin son sayısında yer alan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yunan Başkomutanı Trikopis’i esir eden Afyonkarahisarlı Ahmet Çavuş”http://m.kocatepegazetesi.com/” başlıklı makale vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanı-yor.
Afyonkarahisar’ın milli mücadele tarihine bu şekilde katkıda bulunan Ahmet Çavuş, yıllar sonra bu makale ile gündeme geldi. Geçmişten günümüze kadar halk arasında dilden dile konuşulan Ahmet Çavuş’un hayatı Hasan Özpunar tarafından kaleme alındı.
AHMET ÇAVUŞ’UN ÖZGEÇMİŞİ
Afyonkarahisar’da 1890 yılında doğan Ahmet Çavuş, 1. Dünya Savaşı’nda çeşitli cephelerde savaştıktan sonra Kurtuluş Savaşı’nda da Yunan ordusuna karşı mücadeleye katıldı.
Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtarılması ve Başkomutan Meydan Muharebesi’ni takip eden günlerde Uşak yakınlarında Yunan orduları Başkomutanı Trikopis’i esir eden Ahmet Çavuş, bu hizmeti karşılığında ödüllendirildi ve Afyonkarahisar Cezaevi’nde başgardiyan olarak görevlendirildi.
Soyadı Kanunu’nun çıkması ile “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ünlü”http://m.kocatepegazetesi.com/” soyadını alan Ahmet Çavuş’un anıları o yıllarda pek çok basın yayın organında yer buldu. 1956 yılında vefat eden Ahmet Çavuş’un hayatı 1972 yılında beyaz perdeye de aktarıldı ve “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ahmet Çavuş”http://m.kocatepegazetesi.com/” adlı film çevrildi.

Bakmadan Geçme