• Haberler
  • Genel
  • 'Efendimizin hayatı, davranışlarımıza yerleşmeli' – Kocatepe Gazetesi

'Efendimizin hayatı, davranışlarımıza yerleşmeli' – Kocatepe Gazetesi

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Peygamberimizin her türlü davranışının, insanların hayatlarına yerleştirmesi gerektiği mesajını verdi İl Müftülüğü’nün hazırladığı “İnsan Onuru” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Müftü Vekili İsmail Yıldırım’ın ziyareti sırasında Vali İrfan Balkanlıoğlu'na aktarıldı. İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, bu yıl Müftülük olarak [&hellip]

“Efendimizin hayatı, davranışlarımıza yerleşmeli”

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Peygamberimizin her türlü davranışının, insanların hayatlarına yerleştirmesi gerektiği mesajını verdi

İl Müftülüğü’nün hazırladığı “İnsan Onuru” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Müftü Vekili İsmail Yıldırım’ın ziyareti sırasında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na aktarıldı.
İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, bu yıl Müftülük olarak yapılacak “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Peygamberimiz (S.A.V)’in vasıflarını ön plana çıkarmak ve onun anlaşılmasında etkinlik kazandırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği “İnsan Onuru” konusu üzerinde durulacağını” belirtti. Yıldırım; “Peygamberimizin örnek hayatını güzel bir şekilde konuşmak, öğrenmek ve insanımıza bunu aktarmak istiyoruz. Peygamberimiz (S.A.V) sadece yaşadığı döneme değil kıyamete karada bütün insanlığa ışık tutan, Allah’ın Kuran-ı Kerimdeki ifadesiyle ‘Işık Saçan Bir Nur’ ve yol göstericidir. Bütün insanlık ve hatta bütün canlılara örnek olan Peygamberimizin davranışlarını, tüm vasıflarını öğrenmek tüm insanlık için huzur kaynağıdır. Bunu için hazırladığımız, Allahü Teala’nın ‘Biz insanı şerefli kıldık’ dediği insanlar için büyük önem arz eden ‘İnsan Onuru’ konulu etkinliklerimizle Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu anlamda devlet büyüklerimizin ve tüm Afyonkarahisar’lıların desteklerini bekliyoruz.” dedi.
ETKİNLİKLER EFENDİMİZİ ANLATIYOR
Yapılan ziyaretten memnun olduğunu dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından birbirinden güzel etkinliklerle kutlandığını ifade etti. Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “İl Müftülüğümüz de bu konuda ilim sahibi olan hocalarımızı ilimize davet ederek, Peygamberimiz (S.A.V)’in örnek yaşantısını bizlere en iyi bir şekilde aksediyor. Bu konuda da birçok kitaplar bastırmışlar. Etkinlikler dahilinde Kuran-ı Kerim ziyafetleri, panel, tasavvuf müziği konseri ve daha birçok güzel organizasyonlar var. Bunların yanında bu yılın başka bir özelliği var, oda Peygamberimiz (S.A.V)’in genel anlamda anlatılmasının yanında, belli bir özelliği üzerinde durularak ve o özelliğinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla, etkinlikler o özellik etrafında dönüyor. Peygamberimizin her türlü davranışını tekrar tekrar okumalı, anlamalı, hayatımıza yerleştirilmeli ve başkalarına da öğretilmelidir. Bu çabalarından dolayı Müftülüğümüze, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme