Efelerde hedef Avrupa – Kocatepe Gazetesi

2018-19 voleybol sezonunda Türkiye Voleybol Efeler Ligi'nde mücadele edecek olan İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı yeni sezon çalışmalarına devam ediyor. 6 Ağustos'ta çalışmalara başlayan İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı önceki gün sağlık taramasından geçti. Sağlık taramasının ardından çalışmalara devam eden Afyon Belediye'de Luke Smith, Niels Klapwijk ve Mehmet Hacıoğlu son idmana katılmadı. İdmanda [&hellip]

2018-19 voleybol sezonunda Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde mücadele edecek olan İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı yeni sezon çalışmalarına devam ediyor. 6 Ağustos’ta çalışmalara başlayan İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı önceki gün sağlık taramasından geçti. Sağlık taramasının ardından çalışmalara devam eden Afyon Belediye’de Luke Smith, Niels Klapwijk ve Mehmet Hacıoğlu son idmana katılmadı. İdmanda 10 kişi çalışan Afyon Belediye’nin akşam idmanı 18.00’de başlarken yaklaşık 2 saat sürdü.
“BU SEZON DAHA GÜÇLÜ BİR LİG VAR”
Antrenman öncesinde gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirmede bulunan İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Koçu Sinisa Reljic, “Yeni bir sezon başlıyor ve yeni oyuncularımız var, yeni bir teknik ekibimiz olacak. Geçen sezon iyi sonuçlar aldık. Geçen sezonu güzel bir yerde bitirdik. Bu sezonu daha iyi sonuçla bitirmek için çalışacağız. Bu sezon geçen sezona göre daha güçlü bir lig var. Takımlar daha güçlü kadrolar kurdular. Biz elimizden geleni en iyisini yapmaya çalışacağız. Daha iyi çalışacağımızdan şüphemiz yok ve daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız” dedi.
“SAKATLIK VOLEYBOL VE
SPORUN DOĞASINDA VAR”
“Geçen sezonun sonunda yaşanan sakatlıklardan dolayı Avrupa Kupalarına gidebilirdik ama gidemedik. Bu sene de bu kadro ile Avrupa’ya oynayacak mıyız, hedefimiz nedir?” sorusuna cevap veren Koç Reljic, “Sakatlık sporun içinde olan bir şey. Sakatlık yaşamamak için biraz şanslı olmanız gerekiyor. Geçen sezon son döneme doğru Armin ve Ojansivu talihsiz sakatlıklar yaşadı. Armin’in antrenmanda bileği döndü. Murat Palavar, sezon başında ağır bir sakatlık yaşadı. Ojansivu’nun kronik bir sakatlığı vardı, son dönemde günde çift antrenman yaptık, yorgunluk, stres biriktikçe böyle şeyler olabiliyor. Voleybolun ve sporun doğasında olan bir şey. Avrupa Kupaları belki olabilirdi ama geçen sezon şanssızdık. Hedefimizde ise en iyisini yapmak var bu sene. Avrupa olabilir mi, neden olmasın. Ama geçen sezona göre diğer takımlar çok daha güçlü, geçen sezon Gümüşhane Torul ve Beşiktaş gibi düşmesi neredeyse garanti olan iki takımla başladık. Bu sezon öyle bir şey yok tüm takımlar neredeyse daha güçlü takımlar kurdular. Bizde daha güçlüyüz oynamadan göremeyiz” ifadesine yer verdi.
“GÜZEL BİR KİMYA
YAKALAMAK İSTİYORUZ”
“Geçen sezonki takımdan daha güçlü bir takım kurulduğunu söylediniz koç. Ortalama yüzde ile anlatacak olursak yüzde olarak oran verebilir miyiz” sorusuna cevap veren Koç Reljic, “Geçen sezonki takımla bu takımı şuanda kıyaslayamam, çünkü takım henüz daha tamamlanmadı. Niels Klapwijk önümüzdeki hafta gelecek, Luke Smith Dünya Şampiyonası’nda oynuyor, önümüzdeki hafta gelecek. Şuanda bir şey söylemek için daha erken. Geçen sezonki takımımız da iyiydi ama işte sakatlıklar yaşadık ve bizi düşürdü. Önemli olan takımın kimyasını bulmak, geçen sezon bunu iyi yakalamıştık ve güzel sonuçlar aldık. Bu sezonda Mihajlo Stankovic iyi bir oyuncu, Klapwijk zaten 4 senedir ligimizde oynuyor kalitesi tartışılmaz, Luke Smith zaten Avusturalya Milli Takımı’nda oynuyor. Ama bakalım güzel bir kimya yakalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
GİZLİ HEDEF AVRUPA KUPALARI
Gizli hedefin Avrupa Kupalarına katılmak olduğunu söyleyen İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Kınay, “Bu sene daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. İyi bir kadro oluşturduk. Tabi bu kadro oluşumunda ligdeki üçüncü senemizdeki tecrübemizle iyi bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bizim hedeflerimiz var ama öncelikli hedefimiz ligde Play-Off’a kalabilmek. Play-Off’a kaldıktan sonra artık kendimce her zaman söylediğim bir şey var bizim bir gizli hedefimiz var. Gizli hedefin meydana çıkması için bunun önce Play-Off’la taçlandırılması sonra da artık Avrupa Kupaları olacak diye düşünüyorum” dedi.
“BU TAKIMIN DAHA İYİ
OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Geçen seneki takımla bu sezon kurulan takım arasındaki farkı değenlediren Kınay, “Geçen seneki takımdan bu seneki takımın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama tabi bu uyum sürecini daha çabuk atlatmamıza bağlı. İşte bunu da sezon başı hazırlıkları, arkasından hazırlık maçları arkasında da bir ya da iki turnuvaya katılarak takımımızı lige en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
Sezon öncesinde katılacakları turnuvalar ve yapılacak hazırlık maçları hakkında bilgi veren Kınay, “Zaten her sene katıldığımız ve abone olduğumuz İzmir’deki Arkas turnuvası var. Sağolsunlar Arkas’ın ikinci takımı biz oluyoruz orada. Üçüncü ve dördüncü takım onların belirleyeceği takımlar olacak. Bu arada tabi Ankara takımlarıyla günü birlik gidip gelinecek hazırlık maçları oynayacağımızı tahmin ediyorum. Onlara görüşüp ikili ilişkiler içinde bir orada bir burada yetirebilirsek hazırlık maçları yapacağız” dedi.
“SEYİRCİ DESTEĞİ İLE BÜTÜN
MAÇLARI KAZANDIK SAYILIR”
Seyirci desteği isteyen Kınay, “Seyircimize her sene olduğu gibi bu senede ihtiyacımız var. Geçen sene zaten bunun semeresini gördük. Her maça özel motive ile bütün maçları kazandık sayılır. İnşallah bu yılda seyircinin desteği ile birlikte bizim gizli hedefimizi inşallah çocuklarında özverili çalışmalarıyla da Afyon’a bir Avrupa kupası getirir düşüncesindeyiz” ifadesine yer verdi.
“FİKSTÜR TAM İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE”
Fikstürün tam istedikleri şekilde olduğunu söyleyen İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kondisyoneri Şevket Kılınç, “Öncelikle yeni sezon hayırlı olsun. En baştaki hedeflerimiz tabi ki sakatlıksız bir şekilde yolumuzu alabilmek. Umarım sakatlık olmaz. Ufak tefek oluyor ama inşallah büyük sakatlık olmaz. Fikstüre benim şahsımla bakılırsa gayet güzel bir fikstür oldu. Eğer iyi başlarsak iyi şeyler olur diye düşünüyorum. Fikstür tam böyle istediğimiz şekilde. Genç ve istekli bir takım eğer bu şekilde devam edersek konsantrasyonumuzu dağıtmazsak bence iyi şeyler olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“İNŞALLAH ARVUPA KUPASI OYNARIZ”
Takımın gizli hedefinden bahseden Kılınç, “Geçen seneki hedefi olan Play-Off oynamaktı takımın, buna da ulaştı. Tabi ki  hedeflerin bir tık tık üzerine koymazsak başarı sağlayamayız. Ben bu sene takımın hedefinin ilk 6’ya girip Avrupa Kupalarına katılabilecek kapasitesinin olduğunu düşünüyorum, o potansiyelde var. İnşallah Avrupa Kupalarını oynarız diye düşünüyorum” diye konuştu.
“GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE”
Afyonkarahisar’ın sporda yaptığı atılımları değerlendiren Kılınç, “Afyon inşallah hak ettiği yeri bulur diye düşünüyorum. Afyon bu sene tüm branşlarda sportif atılımda çok ön planda. Bu Afyon’un yıldızını biraz parlattı. Çok geç kalınmış bir hamle diye düşünüyorum. Hızlı gitti çok şükür, Afyon öyle bir yer ki merkezi bir yerde. Daha erken daha büyük hamleler yapılabilirdi.  Ben İzmir’den geldim, 8 sene Ankara takımlarında çalıştım. 7 Sene Arkas’ta, 4 sene Halk Bankası’nda çalıştım son 4 senede Ziraat Bankası’nda görev yaptım. Afyon sürpriz oldu benim için” ifadesini kullandı.
“HEDEFİ OLDUĞU İÇİN BURADAYIM”
“Afyon’dan gelen teklifi kabul etmenizde önemli olan etken neydi?” sorusuna cevap veren Kılınç, “Afyon’u; ailem İzmir’e yakın olduğu için yakınlığından dolayı tercih ettim. Takımsal bazda tanıdığım sporcular var, genç ve istekli sporcular var. Ben inanıyorum ki birlikte hareket edersek iyi noktalara varırız. Bir böyle heyecan şart, heyecanı yitirmemek lazım. O heyecanda ben de var, takımda da gördüm. Buranında hedefi olduğunu biliyorum o yüzden buradayım” dedi.
“GEÇEN SENEDEN DAHA İYİ
OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Geçen seneki takımdan daha iyi bir takım olacaklarının altını çizen İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takım Kaptanı Burak Hascan, “Hayırlısıyla sezona başladık. Gayet iyi bir ortam, hocamız tanıdığımız bir hoca çoğu oyuncumuza tuttuk zaten özellikle Türkler’de. Yabancı oyuncularımız değişti sadece. Onlarında ikisi zaten Türkiye Ligini biliyor zaten bir tanede Avusturalya Milli takımında bir oyuncu aldık. Geçen seneden daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Dana iyi bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Bakalım hayırlısı iyi çalışacağız. Geçen sezon takımın bir tık üzerine koyduk. Yani geçen sezonki takım yüzde 50 ise bu sezon ki takım da 65 oldu” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi 

Bakmadan Geçme