Efeler hakemleri de mağlup etti: 3-2

Türkiye Voleybol Efeler Ligi'nde mücadele eden İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı ligin 15. haftasında evinde Jeopark Kula Belediyespor'u konuk etti. Maçta iki takım da varını yoğunu ortaya koyarken, Afyon Belediye Kula'nın direncini bir türlü kıramadı. Afyon direnci kıramayınca da Kula oyundan hiç kopmadı. İlk sette iki ekipte baştan sona üstünlüğü kurmak için elinden geleni [&hellip]

Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde mücadele eden İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı ligin 15. haftasında evinde Jeopark Kula Belediyespor’u konuk etti. Maçta iki takım da varını yoğunu ortaya koyarken, Afyon Belediye Kula’nın direncini bir türlü kıramadı. Afyon direnci kıramayınca da Kula oyundan hiç kopmadı. İlk sette iki ekipte baştan sona üstünlüğü kurmak için elinden geleni yaptı. Afyon Belediye set sonuna doğru servislerde hata yaptı. 24-24 eşitlikten sonra iki sayı üst üste alan Kula ilk seti 24-26 kazandı. 0-1
İkinci sette Afyon Belediye Kula’ya göre daha az hata yaparak bu seti sonuna kadar götürdü. Setin sonunda 25-23 ile Afyon Belediye durumu 1-1 de eşitledi.
Üçüncü sette ilk setin kopyası gibi oldu. İlk setin sonuna kadar iki ekipte oyundan kopmadı. Setin sonuna kadar da üstünlük sürekli el değiştirdi. Setin sonunda 24-26 ile kazanan Kula Belediye 1-2 öne geçen ekip oldu.
Dördüncü sette Afyon Belediye yine sergilediği yüksek düzey performans ile gücünü sahaya yansıtan ekip oldu. Setin sonunda da üstünlüğü elinde bulunduran Afyon Belediye 25-23 ile 2-2 eşitliği yakaladı.
5. set 15 sayıda bitecek ve galibi belirleyen set oldu. Sete iki ekipte hızlı başladı. 7-8 üstünlüğü elinde bulunduran Kula setin devresini önde geçti. Setin ikinci kısmında öne geçen Afyon Belediye set sonunda 15-13 kazanmayı bildi.
Afyon Belediye bu set ile maçı da kazandı. Maçtan sonra Afyon Belediye 2 puan alırken Kula ise 2 puanına 1 puan daha ekledi ve hanesindeki puanı toplamda 3’e çıkardı.  Afyon Belediye’nin puanı da 15.200’e yükseldi.
Maçın içinde hakemlerin görmesi gereken ve çalmadıkları pozisyonlara Afyon Belediye Teknik Heyeti, oyuncuları itiraz ederek hakemleri uyardı. Hatta bir pozisyonda hakemler sayıyı önce Afyon lehine verdiler. Kula’nın itirazı üzerine hakemler video hakem sistemini inceledi. Hakemler topun çizgiye düştüğünü göz göre göre kararını Afyon Belediye aleyhine verdi. Salonda bulanan herkes hakemlere tepki gösterirken Kulalı teknik heyet ve oyuncular ise şaşkınlarını gizleyemese de sessiz kalarak sayıyı aldı. Bir pozisyonda hakemlerin Kulalı oyuncunu blok sonrasında fileye temas etmesini gözden kaçırdı. Afyon Belediye teknik heyeti ve oyuncuları itiraz edince video hakem sistemine bakılarak itirazda Afyon Belediye’nin haklı olduğu görüldü ve sayı Afyon Belediye’ye verildi. Daha çok maçın kırılma anlarında devre giren hakemler bu kez Afyon Belediye fazla etki edemedi ve Afyon Belediye maçı kazanmayı başardı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme