Edep, ahlak olmayınca zabıta ne yapsın?

Afyonkarahisar şehir merkezinde ahlaka mugayir hareketlerde bulunarak çevreyi rahatsız eden çocukların durumu bir çok tepkiye neden olmuştu   Park Afyon AVM önündeki süs havuzlarına girip, çırılçıplak caddelerde gezinen, kendilerine tepki gösterenlere de ahlaka aykırı hareketlerde bulunan yaşları 7 ile 13 arasında değişen çocukların durumu sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarına yansımıştı. Söz konusu yorum ve [&hellip]

Afyonkarahisar şehir merkezinde ahlaka mugayir hareketlerde bulunarak çevreyi rahatsız eden çocukların durumu bir çok tepkiye neden olmuştu

Park Afyon AVM önündeki süs havuzlarına girip, çırılçıplak caddelerde gezinen, kendilerine tepki gösterenlere de ahlaka aykırı hareketlerde bulunan yaşları 7 ile 13 arasında değişen çocukların durumu sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarına yansımıştı. Söz konusu yorum ve haberlerde çocukların Suriyeli olduğu dile getirilerek, Zabıta başta olmak üzere görevlilerin bu duruma neden müdahale etmediğiyle ilgili görüşler dile getirilmişti.
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri önceki gün ve dün bu çocuklara müdahalede bulundu. Çocukları Koruma Kanunları kapsamında sadece çocuklara uyarıda bulunup nasihat edebilen Zabıta görevlileri çocukların ailelerine de ulaştı. Üzerlerinden 170 TL para çıkan çocukların ailelerinin Mecidiye Mahallesi’nde ikamet ettikleri ve aslen Çay İlçesi’nin Uyanık Köyü’nden oldukları belirlendi. Çocuklardan birisinin ailesi ise Afyonkarahisar Merkez’den.
Zabıta ekiplerinin çocuklar ile ailelerinin duyarsız tutumları ve kanunların kendilerine çizdiği çerçeve dahilin de adeta çaesiz kaldıkları gözlendi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme