• Haberler
  • Genel
  • EDAŞ 2013’ü yoğun geçirecek – Kocatepe Gazetesi

EDAŞ 2013’ü yoğun geçirecek – Kocatepe Gazetesi

Yatırım program teklifinin yapıldığını bildiren EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, ihtiyaç ve sorunların köklü çözümüne yönelik hazırlanan yatırım programı teklifinin verildiğini söyledi Osmangazi EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, çalışma ve faaliyetleri değerlendirdi. 2013 yılı yatırım programı teklifinin yapıldığını belirten Ekici, programın henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Mehmet Ekici, teklif edilen programa göre Afyonkarahisar’da ihtiyaç [&hellip]

EDAŞ 2013'ü yoğun geçirecek

Yatırım program teklifinin yapıldığını bildiren EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, ihtiyaç ve sorunların köklü çözümüne yönelik hazırlanan yatırım programı teklifinin verildiğini söyledi

Osmangazi EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, çalışma ve faaliyetleri değerlendirdi. 2013 yılı yatırım programı teklifinin yapıldığını belirten Ekici, programın henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Mehmet Ekici, teklif edilen programa göre Afyonkarahisar’da ihtiyaç duyulan ana konulara değinileceğini ifade etti.
TERMAL HAVZAYA PROJE YAPILACAK
İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, Ömer Gecek Termal havzası olarak ifade edilen bölgede yeni yapılan, yapımı süren termal tesisler, 5 yıldızlı turistik tesislerin sağlıklı enerji beslemesinin sağlanması için ikinci bir ring hattı projesi hazırlattıklarını söyledi. Bu alanın şu anda tek hattan beslendiğini, olası bir elektrik kesintisinde ikinci bir enerji besleme kaynağı olmadığını aktaran Ekici; “İkinci hattın projelendirmesi üzerinde çalışıyoruz. İkinci besleme kaynağı oluştuğu takdirde Afyon’a gelecek olan misafirlerin elektrik kesintilerinden etkilenmemeleri amaçlanmaktadır. Birinci ana projemiz bu olacak. İkincisi ise 146 bin tane devre mülkü satılan Gazlıgöl beldesinde şu anda alçak gerilim şebekesi dahil olmak kaydıyla orada da sağlıklı bir besleme hattı yok. Sağlıklı bir şebeke için orayada bir proje çalışması yapacağız. Bu proje bittiğinde Gazlıgöl’de turistik otelleri, devre mülkleri ile sağlıklı bir enerjiye kavuşacaktır.” dedi.
YARIM KALAN İŞİN GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR
Osmangazi EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, üçüncü önemli adımın üniversitenin bulunduğu bölgede, öğrenci yurdu yapılanması ve bölgede kalan Erenler’de özel bir çalışmanın gündeme geleceğini açıkladı. Şu anda üniversitenin köy hattından beslendiğini belirten Ekici; “Bu bölgede elektrik kısıntılarına maruz kalınıyor. Bu bölge içinde üçüncü bir proje hazırlığımız devam ediyor. Dördüncü proje hazırlığımız ise şehir merkezinde olacak. 2008 yılında TEDAŞ Genel Müdürlüğü hizmeti sırasında özelleştirme gerçekleşmeden önce genel müdürlük tarafından kısmı bir ihale yapılmış. Şehir merkezindeki enerji nakil hatları ve dağıtım şebekesinin yer altına alınması ile ilgili bir çalışma yapılmış. Buranın kısmi yapımı sürerken müteahhit iflas etti. Proje yarım kaldı. Müteahhitin işi kesilmeden biz işe müdahale edemiyoruz. Genel müdürlüklerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun sonuçlandırıp yarım kalan işin acilen devam etmesi gerekiyor. Bu önemli projelerimizden bir tanesidir.” diye konuştu.
YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPILACAK
İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, ilçeler bazında Dinar’da trafo merkezi yapımının sürdüğünü, Şubat ayı sonunda trafonun devreye gireceğini belirtti. Ekici, Dinar’daki sorunun hatların çok uzun olup, Sandıklı ilçesine bağlı belde ve köylerinde bu hattan beslenmesi olduğunu kaydetti. Gerilim düşüklüğü ve kesintiler sebebiyle vatandaşın sıkıntı çektiğini söyleyen Ekici; “İnşallah Mart ayı başında Dinar trafo merkezi devreye girerek enerji beslemesinin Sandıklı’dan yapılmasından kurtulacağız. Bugünlerde 52 kilometrelik bir hattın ihalesi sonuçlanacak. Buda iki ay içerisinde bitecek. Dinar yöresinide sağlıklı bir enerji iletimine kavuşturmuş olacağız. Bunun yanında bilindiği üzere Afyon belediye sayısı itibariyle Konya’dan sonra ikinci sırada yer alan bir il. İl merkezide dahil olmak üzere 118 tane belediyemiz var. Sayıca 400’ün üzerinde köyümüz var. Gerek köylerde gerekse beldelerde yenileme çalışmaları peyder pey devam edecek. Projesi hazır olanlar var. Hazırlayacaklarımız var.” şeklinde konuştu.
HEDEF TARIMSAL SULAMADA RAHAT YAZ
Yaz döneminde tarımsal sulama nedeniyle enerjide sıkıntılar yaşandığını kaydeden EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, Sandıklı’da çok yoğun tarımsal sulama abonelerinin olduğunu dile getirdi. Proje çalışmasına başlandığını, yetişmesi halinde hemen ihaleye çıkılacağını belirten Ekici; “Bir hattan takriben 400-500 tane trafo besleniyor. Bu literatürede aykırı bir besleme tekniğidir. Zamanında durum bu şekilde kurtarılmış. Dolayısıyla o hatlar bölünüp kollara ayrılarak birinin arızası diğerini etkilemisin, gerilim düzeyi birbirini etkilemesin düşüncesiyle bir çalışma başlattık. İnşallah onuda sulama sezonuna yetiştirebilirsek bu yazı biz rahat geçireceğiz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
KAÇAK KULLANIM ÇOK DÜŞÜK
İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici, kayıp kaçak eletrik kullanımında Afyonkarahisar’ın başta doğu ve güneydoğu olmak üzere batıdaki illere göre son derece iyi düzeyde olduğunun altını çizdi. Kayıp eletrik oranının son derece düşük olduğunu vurgulayan Ekici; “Kayıp kaçak eletrik kullanımının çok ciddi yaptırımları var. Bizden önceki arkadaşlarımıza bu konuda yürüttükleri hassas çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Çünkü iyi çalışmışlar. Afyon’da kaçak eletrik Türkiye ortalamasının altında seyrediyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Tahminen bu rakam yüzde 7,5’dir.” dedi. Fatura tahsilatlarının zamanlaması ve ödemeler konusunda da bilgi veren Mehmet Ekici, abonelerin maaş alma günlerine göre fatura düzenlemesi talebinde bulunduklarını söyledi. Kişilerin gelirlerine göre son ödeme tarihlerinin düzenlenmesi talebinide ilettiklerini anlatan Ekici, her abonenin durumuna göre bir ödeme günü düzenlemenin mümkün olamayacağını vurguladı.
186’NIN İŞ TEMPOSU YOĞUN
Osmangazi EDAŞ İl İşletme Müdürü Mehmet Ekici 186 numaralı telefon hattı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ekici, yaklaşık 1,5 ay öncesine kadar ilçelerin arızalarını ilçe işletme müdürlüklerine bildirdiğini söyledi. Yeni bir uygulama ile Afyonkarahisar’ın coğrafi sınırları içerisinde nerede arıza olursa olsun arızaların 186 numaralı telefon aracılığıyla il merkezine bildirildiğini aktaran Ekici sözlerine şöyle devam etti: “Tüm Afyon’un tek bir numarayı araması sonucu telefonda sıkışmalar ortaya çıkıyor. Vatandaşın gözünde 186 numaralı telefonun sürekli meşgul bırakıldığı gibi bir izlenim kalıyor. Aslında böyle değil. 700 bin nüfuslu Afyon’un 186’yı aramasından kaynaklanan bir yoğunluk sözkonusu. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha sabırlı ve hoşgörülü olmalarını rica ediyorum. Arıza kayıt merkezinde tüm telefon görüşmeleri kayıt altına alınmaktadır.”

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme