• Haberler
  • Eğitim
  • Eczacılık Fakültesi Araştırma Projesi Poster Sunumları Ödüllendirildi

Eczacılık Fakültesi Araştırma Projesi Poster Sunumları Ödüllendirildi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden bu yıl mezun olan öğrencilerin Araştırma Projesi Dersi kapsamında hazırladıkları bilimsel posterler, görücüye çıktı

AFSÜ Eczacılık Fakültesinde düzenlenen ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un da katıldığı etkinlikte öğrenciler, lisans eğitimleri boyunca edindikleri bilgiler doğrultusunda öğretim üyelerinin danışmanlığında hazırladıkları bilimsel çalışmalar hakkında, sunumlar gerçekleştirdi.

Bilimsel posterlerin, sözel sunumu görsel destekle güçlendiren pratik ve etkili bir akademik çalışma olduğunu belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, sınırlı zamanda ve görüşme aralığında yapılan bilgilendirici ve interaktif nitelikli sunumların, özellikle akademik kariyer hedefleyen gençler için son derece yararlı bir deneyim olduğunu belirterek öğrencileri ve danışmanlarını kutladı.

HaberEtkinlikte, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bülent Kırkan, Doç. Dr. Fatih Göger ve Araştırma Görevlisi Halise Betül Aslan’dan oluşan “Araştırma Projesi Poster Sunumu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu” tarafından; konu ilginçliği, özgünlüğü, sunum, anlatım, görsellik ve mesajı iletebilme becerisi bakımlarından değerlendirilen üç çalışma ödüllendirildi. Poster birincilik ödülüne, öğrenci Özge Demirel’in, Doç. Dr. Serap Şahin Bölükbaşı danışmanlığında hazırladığı “Duloksetin Hidroklorür’ün DU-145 Prostat Kanser Hücreleri Üzerine Sitotoksik Etkisinin Araştırılması” projesi layık görüldü. Öğrenci Sevde Saliha Tarakcı’nın, Dr. Öğretim Üyesi Ozan Kılıçkaya danışmanlığında hazırladığı “YidC İnsertaz Hedefli Halkasal Peptit Tasarımı” ikincilik ödülü alırken öğrenci Zehra Keçeci’nin, Doç. Dr. Gamze Göger danışmanlığında hazırladığı “Cymbopon Nardus L. Rendle -Sitronella- Uçucu Yağının Antibakteriyel Maddeler ile Kombinasyonlarının Araştırılması” posteri üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü takdim etti.

Haber

Bakmadan Geçme