Eczacılar Zorda

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odasının inşaatı tamamlanma aşamasına gelen yeni hizmet binası Afyonkarahisar'ın eczacılarına yakışacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası 2024 yılı Mali Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı Oda da gerçekleştirildi. Seçimsiz mali genel kurul toplantısına; TEB Merkez Heyeti Üyesi Eczacı Alper Pehlivanlı, TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Hakan Demir, odanın yönetim ve denetleme kurulu üyeleri ve eczacılar katıldı.

Eczacılar Zorda

“HAYIR DUASI ALMAK TEK DİLEĞİMİZ”

Mali genel kurul toplantısının açış konuşmasını TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Hakan Demir yaptı. Göreve geldikten sonra Oda için otopark problemi olmayan, depreme dayanıklı bir hizmet binası yapmak için çabaladıklarını belirten Demir, “Odamıza yeni bir hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladık. 2023 yılında TOKİ’den doğrudan satışla aldığımız arsamıza 2024 yılının Mart ayında inşaat başladık. Bu aşamaya gelmek tabi ki kolay olmadı. Bize finansman desteğini sağlayan TEB Merkez Heyeti Üyemiz, Odamızın önceki dönem Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı’ya bu vesile ile çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde iş ve işlemler hızlı şekilde tamamlanarak Oda hizmet binası inşaatımıza başladık. Şu anda inşaatımızın kabası bitti. İnşaatımızın tamamlanmasında ciddi emekleri olan yönetim ve denetleme kurulu üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar meslektaşlarımız çok büyük bir çaba sarf ettiler. İnşaat çalışması sırasında odamızın mevcut hizmet binasında ki tadilat hatıralarımız canlandı. Rahmetli Melih Köken ağabeyimizle rahmetli Sedat Zora’yı hatırladık. Bu binayı biz ve bizden sonraki nesiller kullandıkça bizim emeklerimizin hatırlanıp belki gelecek nesillerin hayır duasını almak tek dileğimizdir.” dedi.

Eczacılar Zorda

“ECZANELERİN AYAKTA KALABİLMESİ HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR”

Toplantının ikinci konuşmasını TEB Merkez Heyeti Üyesi Eczacı Alper Pehlivanlı yaptı. TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odasının 1990 yılında Isparta Eczacı Odasından ayrılarak kurulduğunu, Oda’nın 34 yıldır merkez ve 17 ilçeye ilaç ve sağlık alanında hizmet verdiğini belirten Pehlivanlı, “Afyonkarahisar Eczacı Odası 34 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Odamızın Kurucu Başkanı Eczacı Ömer Helvacıoğlu ve görevleri başında aramızdan ayrılan Eczacı Sedat Zora ve Eczacı Melih Köken Başkanım başta olmak üzere odamızın bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yöneticilerimizi minnetle anıyorum. Aramızdan ayrılan meslektaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Biz eczacılar, halka en yakın sağlık danışmanı olarak sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıyız. Birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak da bu sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getiriyoruz. Eczane ekonomileri özellikle son 1,5 yılda artan mali baskılar ve ekonomik koşullar altında eczanelerimizin ayakta kalabilmesi her geçen gün daha da zorlaşıyor. Ülkemizi seven, COVID 19 Pandemi süreci ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi gibi her zorlukta bu asil milletin daima yanında olan, vergimizle, istihdamımızla ve sağlık danışmanlığımızla katkı sunan bir meslek gurubu olarak, çalışanları ile birlikte hayatımızı idame ettirmek ve halk sağlığına katkı vermek istiyoruz.” diye konuştu.

Eczacılar Zorda

“BİZ SAĞLIK SİSTEMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ TALEP EDİYORUZ”

Pehlivanlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler sadece hak ettiğimizi istiyoruz ve bunu da sağlık sisteminin sürdürülebilirliği için talep ediyoruz. Yine Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla içinde ilaca ayrılan pay da son 15 yıl içerisinde yüzde 1,6’dan yüzde 0,8’e kadar düşmüş durumda. Sağlığa ve ilaca ayrılan pay azaldıkça hem sağlığımızdan oluyoruz hem de bu sektörlerde yer alan üreticisinden, dağıtım kanallarına, hekiminden hastalara ve biz eczacılara kadar herkes ciddi olarak etkileniyor.

Sağlığa ve ilaca bütçeden ayrılan payın daha fazla olması gerektiğini sürekli savunuyoruz ve talep ediyoruz. Bu isteğimiz sadece eczanelerle de sınırlı değil tabi ki. Kamuda ve sanayide ilacın olduğu her alanda görev yapan meslektaşlarımız da ekonomik olarak zorluk yaşıyorlar. Eczacılar, kamuda hekimler ve diş hekimleri gibi stratejik personel oldukları halde iş ek ödemeye geldiğinde hekim ve diş hekimlerinden ayrı tutuluyorlar.”

Eczacılar Zorda

KURUL RAPORLARI TEK TEK OYLANARAK AKLANDI

Konuşmaların ardından mali genel kurul divanı Eczacı Sabri Özteke’nin Başkanlığında; Eczacı Yasin Oran, Taha Furkan Şişik ve Sude Metin’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kurul raporları okunarak tek tek oylanarak aklandı. 2024-2025 tahmini bütçesinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Eczacılar Zorda

 

 

Bakmadan Geçme