• Haberler
  • Genel
  • “Eczacılar toplumun vazgeçilmezidir” – Kocatepe Gazetesi

“Eczacılar toplumun vazgeçilmezidir” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, ilaç temini ve kullanımı konusunda vatandaşlara yardımcı olan eczacıların, toplumsal yaşam içinde vazgeçilmezliğini sürdürdüğünü söyledi. Türk Eczacılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan İl Sağlık Müdürü Yemenici, sağlık sektörünün, engin bilgi, deneyim, ciddiyet ve hassasiyet gerektiren çok yönlü ve önemli bir hizmet alanı olduğuna işaret etti. Hastaya kaliteli ve [&hellip]

"Eczacılar toplumun vazgeçilmezidir"

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, ilaç temini ve kullanımı konusunda vatandaşlara yardımcı olan eczacıların, toplumsal yaşam içinde vazgeçilmezliğini sürdürdüğünü söyledi.

Türk Eczacılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan İl Sağlık Müdürü Yemenici, sağlık sektörünün, engin bilgi, deneyim, ciddiyet ve hassasiyet gerektiren çok yönlü ve önemli bir hizmet alanı olduğuna işaret etti. Hastaya kaliteli ve eşit bir hizmetin verilmesi için değişik meslek gruplarının varlığıyla oluşan ekiple mümkün olduğunu vurgulayan Yemenici, sağlık hizmetlerinin vatandaşların beklentilerine cevap verebilecek şekilde eksiksiz yürütülebilmesi için eczacıların da diğer sağlık perso-neli ile birlikte büyük bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekti.
Eczacılar Günü nedeniyle Türkiye Eczacılar Birliği 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanlığı, açıklama yaptı. Türk Eczacıları Birliği’nin ve yaklaşık 30 bin eczacının, bilimsel eczacılığın 171’nci yılını kutladığını aktaran açıklamada, İnsanlık tarihi kadar eski olan eczacılık mesleğinin, bilimsel eğitimle kurumsallık kazandığı 171 yıldır daha hızlı ve etkili bir biçimde, toplum sağlığını iyileştirmek için topluma hizmet sunduğuna dikkat çekildi. 171 yılda ilaç ve eczacılık hizmetinin önemli değişimlere konu olduğu ve ‘herkes için daha fazla sağlık’ anlayışının eczacılık mesleğinin temel ilkesi olarak korunduğu kaydedildi.
“Doğru ilaç doğru zamanda ulaştırılmalı”
Her ilacın, doktorun kararı ile eczaneden, eczacı denetiminde sunulması gerektiği vurgulanırken, doğru ilacın tek başına istenen etkiyi yaratamayacağına da dikkat çekildi. Akılcı ilaç kullanımının tedavinin kişiye özel olması ilkesine dayandığı ifade edilirken, yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi, “Doğru ilacın, doğru zamanda, doğru dozda, doğru biçimde ve uygun maliyetle hastaya ulaştırılmasıdır. Bu tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğru ve akılcı ilaç kullanımı aynı zamanda, sağlığa ayrılan kamusal kaynakların etkin kullanımı sağlayacak yöntemdir. Bu yöntemin uzun vadede işletilebilmesi için biz sağlık çalışanları kadar vatandaşlarımıza ve medyaya da ciddi sorumluluklar düşmektedir. Sağlık, hepimizin sunulan hizmetten faydalandığı, kamu ve de sağlık hizmet sunucularından oluşan bir alandır. Bu alan her bir bileşeni ile bir bütündür. Bu alanda üretilen hizmetler, ürünler ve hizmetten faydalanma biçimleri diğer alanlardan farklıdır. Sağlık alanının nihai amacı kamu yararını arttırmak ve hasta sağlığını korumaktır, bu çemberin her bir halkası bu ilke uyarınca hareket etmekle yükümlüdür. Eczacınız bu ilkeyi somut bir gerçekliğe dönüştürmeyi hedeflemekte ve bunun için çaba harcamaktadır. İlaçlarınızı akılcı kullanın ve bu konuda tek doğru bilgi kaynağı olan eczacınıza danışın. Tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutluyoruz.”

Bakmadan Geçme