Ecmel Faik Sarıalioğlu Kimdir?

Olaylı İstanbulspor-Trabzonspor maçı ile gündeme gelen Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?

Trendyol Süper Lig’in 17. Haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması ilginç gelişmelere sahne oldu. Karşılaşma, skor 2-1 Trabzonspor lehineyken ev sahibi takımın sahayı terk etmesi ile spor gündeminde en üst sırayı aldı. Peki neler oldu, olaylı maçın öne çıkan ismi Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?

 

ECMEL FAİK SARIALİOĞLU KİMDİR?

Ecmel Faik Sarıalioğlu, 2015’ten beri İstanbulspor’un başkanı. 1960 doğumlu Ecmel Faik Sarıalioğlu 63 yaşında. Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi, 3 yaşındayken ailesinin taşınması üzerine Karabük’e, 1970’de de İstanbul’a geldi. Ailenin ikinci çocuğu. Babası nakliye ve inşaat sektöründeydi, babasının işlerini devraldı. İlkokul mezunu olan Ecmel Faik Sarıalioğlu, daha sonraki yıllarda ortaokul ve lise diplomalarını dışarıdan eğitimle aldı.

SPOR KAMUOYUNUN TANIDIĞI İSİM

Sarıalioğlu, spor dünyasında adını ilk kez Bakırköyspor ile duyurdu. Köklü İstanbul kulübünde 3 dönem yöneticilik yapan iş insanı, devamındaki süreçte İstanbulspor ile yoğun ilişkiler kurdu ve en son olarak başkanlık koltuğuna oturdu.  Sarıalioğlu’nun İstanbulspor ile bağlantısı 2004’te kulübün TMSF’nin Uzan Grubu şirketlerine, dolayısıyla da İstanbulspor’a el koymasının devamında gelişti.

Süreç içericisinde bir alt lige düşen İstanbulspor kulübü, 2006’da eski futbolcu ve sonrasında satın alınarak politikacı Saffet Sancaklı’ya ait olan Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesine geçti. Bir sene sonra ise Sarıalioğlu’nun akraba olduğu Saral Ailesi’nin bünyesine geçti. Olaylı maçın öne çıkan ismi Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir sorusunun en net yanıtı kulüp başkanlığı. Satın almayı gerçekleştiren isim Ömer Sarıalioğlu olurken 2015’teki vefatı üzerine Ecmel Faik Sarıalioğlu, kulübün yeni başkanı oldu ve 8 senedir bu görevini aralıksız sürdürüyor.

Sarıalioğlu ve Saral aileleri sporun içinden geliyor. Diğer yandan adli soruşturmalara konu olmalarıyla da tanındıkları kaydediliyor.

MAÇ YARIDA KALDI

19 Aralık’ta oynanan İstanbulspor-Trabzonspor müsabakasında dakikalar 74’ü gösterdiğinde İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kameralara yansıdı ve takımını sahadan çekti. Gelişme, Trabzonspor’un ikinci golü bularak eşitliği bozduğu dakikalarda gerçekleşirken futbolcuların başkan Sarıalioğlu’nu sahada kalmak için ikna etmeye çalıştıkları gözlendi.

Öte yandan taraftarlar sahadan çekilen takımlarını alkışladılar.

Bir futbolcu sahaya dönerek hakemin elini sıktı ve maça devam etmeyeceklerini bildirdi. Olaylı dakikaların ardından da İstanbulspor – Trabzonspor maçı sürpriz bir şekilde yarım kaldı.

Türk futbolunda geçtiğimiz günlerde de bir karşılaşmada kulüp başkanı sahaya girerek hakeme yumruk atmıştı. Tepki ile karşılanan olaydan kısa süre sonra bir başka kulüp başkanının hakem kararlarına tepki olarak futbolcularını sahadan çekmesi tartışma yarattı.

Bakmadan Geçme