• Haberler
  • Genel
  • Ecer'den Sanayi Sitesi'ne söz – Kocatepe Gazetesi

Ecer'den Sanayi Sitesi'ne söz – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Birinci Küçük Sanayi Sitesi'nin, esnafın hakkı verilerek kaldırılacağını söyledi Cumhuriyet Halk Partii Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Birinci Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili projesini açıkladı. Ecer, 'Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettim. Esnaf burayı terk etmeyiz demiyor. Sadece işyerlerimizin değerini alarak gideriz diyor. Esnaf burada haklı. [&hellip]

Ecer’den Sanayi Sitesi’ne söz

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Birinci Küçük Sanayi Sitesi’nin, esnafın hakkı verilerek kaldırılacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partii Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Birinci Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili projesini açıkladı. Ecer, “Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettim. Esnaf burayı terk etmeyiz demiyor. Sadece işyerlerimizin değerini alarak gideriz diyor. Esnaf burada haklı. Eğer ki Sanayi Ssitesi’ni buradan kaldıracaksak buradaki esnafı mağdur etmeden, hakkını vererek yapacağız bu işi. Sanayi’nin buradan kalkmasıyla açılacak bir alan doğacak. Biz bu alanı rantiyecilere yedirmeyiz. Ama aynı zihniyet devam ederse burayı da konut alanlarına çevirirler üç, beş zengine bir gecede verirler . Biz Afyonkarahisar’da sosyal alanlar, yeşil alanlar, ciğerimize temiz hava soluyacağımız yerler istiyoruz” dedi.
TOPRAK EN DEĞERLİ UNSUR
10 köyün Afyonkarahisar’a bağlanmasının olumsuz sonuçları olacağını söyleyen Ecer, “Toprak en değerli unsurumuzdur. Afyonkarahisar’da çok verimli topraklarımız var. Tarımsal faaliyetlerin çokca yapıldığı bir iliz. Ama maalesef son kararla 10 köyümüz Afyonkarahisar’a mahalle edilmiştir. Gelin görün ki bunların içerisinde toprakları çok verimli olan köylerimiz, tarımcılıkla geçinen vatandaşlarımız var. Şimdi bu verimli tarımsal alanları talan edip, imara açacaklar ve koca koca taş binalar dikecekler. Bu talandır, rantiyeciliktir, yazıktır, günahtır” ifadelerini kullandı.
5 YIL İÇİNDE RAYLI SİSTEM
Ecer, ulaşım konusunda Afyonkarahisarlıların sıkıntılarını bildiklerini belirterek “Ulaşım konusunda Afyonkarahisar çok sıkıntılı bir il. Biz kent içi ulaşımında hafif raylı sistemi 5 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz bunun projelendirmesini ve alt yapı çalışmalarını tamamladık” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

CHP Afyonkarahisar Belediye Baeşkan Adayı Mehmet Ecer, eğitim kurumlarını ziyaret etti. Ecer, “Yerel yönetimler eğitim alanında kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır. Hele ki Afyonkarahisar’da belediye, bu kötü tablo sürdükçe mutlaka eğitimin bir ucunda tutmalı. Bizim projelerimiz arasında yer alan semt konaklarında, etüt salonları yer alacak. Bu etüt salonlarının başında bir eğitimci duracak. Öğrenci sadece okulda öğrendiği ile kalmamalıdır. Hele ki dershanelerin kapatılması ile doğacak bu ihtiyaç boşluğunu belediye doldurmalıdır. Okul öğrenimi hariç meslek edindirme kursları projemizde var. Meslek Edindirme ve Beceri Kursları herhangi bir sebeple örgün eğitimden yoksun kalmış ya da eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanlara mesleki ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Özellikle alt gelir gruplarına, ev kadınlarına ve gençlere yönelik Meslek Edindirme ve Beceri Kursları ile kentin eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını yükseltmeyi hedefliyoruz “ dedi.

Bakmadan Geçme