• Haberler
  • Genel
  • Ecer'den eleştiri ve özeleştiri – Kocatepe Gazetesi

Ecer'den eleştiri ve özeleştiri – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, 30 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ecer, mevcut iktidara karşı güçlü olan partiyi destekleme yönünde bir kampanyanın seçime yansıdığını belirterek 'İdeolojik olarak sağ kesimden oy beklerden maalesef kendi tabanımızı bile tutamadığımız gerçeğiyle karşılaştık' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Ecer, 30 Mart 2014'te gerçekleştirilen seçimlerin [&hellip]

Ecer’den eleştiri ve özeleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, 30 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ecer, mevcut iktidara karşı güçlü olan partiyi destekleme yönünde bir kampanyanın seçime yansıdığını belirterek “İdeolojik olarak sağ kesimden oy beklerden maalesef kendi tabanımızı bile tutamadığımız gerçeğiyle karşılaştık” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Ecer, 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen seçimlerin ardından alınan sonucu değerlendirdi. Ecer, seçim öncesi adeta gizli bir kampanya yürütüldüğünü, oyların da bu yönde kullanıldığını söyledi.
REKLAM KAMPANYALARI YÜRÜTÜLDÜ
Ecer, “Her ne kadar biz seçimi yerele indirgemeye çalışsak da genel ülke politikası nedeniyle seçimler adeta referanduma dönüştürüldü. AKP’yi yıkmak amacıyla hangi şehirde hangi parti güçlüyse onu destekleme kampanyaları yapıldı. Özellikle sol tandanslı gazetelerin buna alet olması da manidardır. 2011 seçimlerinde kentimizde MHP ile oylarımızın yaklaşık benzer olması adeta unutularak CHP kayıtlı üyeleri bile maalesef MHP’ye destek olması gerektiği şeklinde fikirler söylentiler çıkarıldı. Biz bunu daha önceki seçim sonuçlarını ısrarla söylememize rağmen diğer partinin ekonomik olarak aşırı reklam kampanyaları kendi taraftarlarımıza, partililerimize bunu anlatamadık maalesef” dedi.
TABANIMIZA SAHİP ÇIKAMADIK
Ecer, şöyle devam etti:
“Benim MHP’ye destek amacıyla defaten istifa edeceğim, hatta seçim günü bile istifa ettiğim haberlerinin önüne geçemedik. Sonuç olarak bize diğer siyasal partiye oy vermiş ve ideolojik olarak sağ kesimden oy beklerden maalesef kendi tabanımızı bile tutamadığımız gerçeğiyle karşılaştık. Bunun gerekçelerini de parti içi toplantılarda tartışacağız elbette.”
“HEMŞEHRİLERİME
TEŞEKKÜR EDERİM”
İyi bir çalışma sürdürdüklerini söyleyen Ecer, “Gecemizi gündüzümüze kattık, kar yağmur çamur dinlemedik. Binlerce hemşerimiz ile işyerlerinde, evlerinde, yolda, sokakta görüştük. Şehrimizin sorunlarını ve bunları çözmek için projelerimizi anlattık. Bu süreçte hiçbir zaman genel politikaya girmedik, özenle yerelde kalmaya çalıştık ve kaldık da. Hemşerilerimizden çok da iyi destek aldık, sağ olsunlar sofralarında ekmeklerini paylaştılar, çaylarını ikram ettiler. Bu kampanya döneminde şimdiye kadar hep mesleki olarak bana gelenlerin ayaklarına gittim, yaşadıkları çalıştıkları yerleri görme fırsatım oldu. Bu seçim nedeniyle hemşehrimizin genel verilerini, hem komşu illerimizle hem de diğer illerle karşılaştırma fırsatımız oldu” dedi.
“KADINLARIMIZ ÇOK ÇALIŞTI”
Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Ecer, “Seçim kampanyası döneminde de diğer partilere ve adaylara karşı hiçbir zaman etik dışı söylemlerde bulunmadım. Ve kampanya döneminde elimizdeki kısıtlı bütçeyle karşımızdaki büyük iki ekonomik güce karşı mücadele ettik. Milletvekilimiz Sayın Ahmet Toptaş, önceki dönem milletvekilimiz Sayın Halil Ünlütepe, İl Genel Meclisi adaylarımızın bazıları, Belediye Meclis adayları, Merkez İlçe Başkanı ve yönetimi ve merkez ilçe kadın kolları ve diğer bizlere katkı sağlayan partili partisiz destekçilerimizle çok ciddi, güzel bir dönem yaşadık. Kadınlarımız hiçbir çıkar beklentisi olmadan kendilerinin, çocuklarının ve yakınlarının sağlık sorunları olsa dahi ev ev çalışarak destek istediler” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“BASIN MENSUPLARINI
TANIDIM”
Mehmet Ecer, seçim sürecinde basın mensuplarını da tanıma imkanı bulduklarını belirtti. Ecer, “Bu seçim nedeniyle şehrimizdeki basını ve basın mensuplarını da tanıma fırsatım oldu. Kimlerin nasıl zor şartlarda çalıştığını ve gerçek gazetecilik yaptıklarını, kimlerin maddi çıkarlar karşılığında eğilip büküldüklerini öğrendik” dedi.

HER KESİMDEN OY İSTEDİK
Ecer, Belediye Meclisi üyelerini belirlerken partizanca davranmadıklarını kaydederek “Belediye meclisi adaylarını belirlerken de partizanlıktan uzak mesleki dağılıma ve toplumun tüm kesimlerinin kabul edeceği kişiler olmasına dikkat ettik. Ve bu listeyi diğer partilerden önce açıkladık. Toplumun büyük kesiminden de gerek şahsım gerekse meclis üyelerimiz hakkında övgülü sözlere mazhar olduk” dedi.

“MİLLETİMİZ HEKİMLİĞE DEVAM DEDİ”
Mehmet Ecer, seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında “Biz yerel seçimlere daha yaşanabilir bir Afyon kaygısıyla yola çıkmıştık. Ancak sonuçlar gösterdi ki sevgili hemşerilerimiz bize hekim olarak hizmete devam etme tavsiyesinde bulundu. Bu nedenle halkımıza mesleki olarak hizmete devam edeceğim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme