Ecer: Şehir içi AVM'ye karşıyız

Ahilik Haftası nedeniyle ESOB yönetimini ziyaret eden CHP Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, göreve seçilmesi halinde alışveriş merkezlerinin şehir içerisinde faaliyet göstermesine izin vermeyeceğini söyledi. Ecer, şu anda bile esnafa katkı sunma amacıyla şehir içindeki alışveriş merkezlerinin faaliyetini durduracak hukuksal bir dayanak araştırması yaptıklarını açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. [&hellip]

Ecer: Şehir içi AVM’ye karşıyız

Ahilik Haftası nedeniyle ESOB yönetimini ziyaret eden CHP Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, göreve seçilmesi halinde alışveriş merkezlerinin şehir içerisinde faaliyet göstermesine izin vermeyeceğini söyledi. Ecer, şu anda bile esnafa katkı sunma amacıyla şehir içindeki alışveriş merkezlerinin faaliyetini durduracak hukuksal bir dayanak araştırması yaptıklarını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın beraberindeki heyet Ahilik Haftası nedeniyle ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret ettiler.
BİRLİĞE BAĞLI 37 ODA VAR
Ziyaret sırasında ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, CHP heyetine birlik hakkında bilgiler verdi. Birliğe bağlı toplam 37 adet oda bulunduğunu aktaran Konak, 11 odanın il merkezinde 26 odanın ilçelerde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Bu odalara ve birliğin Sicil Müdürlüğüne kayıtlı yaklaşık 20 bin üyenin bulunduğunu söyleyen Abdülkadir Konak; “Bizler esnaf ve sanatkârın temsilcisi mesleki sivil toplum kuruluşlarıyız. Dört yılda bir odalarımızın hâkim nezaretinde seçimleri yapılmaktadır. Gizli oy açık tasnif esasına dayalı seçimler yapılıyor. Bizde yönetim kurulu olarak bu görevde 3,5 yılı doldurduk. Seçimlerimiz zamanında yapılacak. Genel yapımız bu şekildedir. Gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi hükümet bazında esnaf ve sanatkârlarımızın sorunları ve bunların çözümüne elçi olmaya çalışıyoruz. Ahilik Haftası nedeniyle yaptığınız ziyaret için teşekkür ediyorum.” dedi.
YENİLİK YAPANLAR AYAKTA
Ahilik kültürünün dünyada birçok yere ihraç edildiğine dikkat çeken ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Almanya’da Ahilik öğretisine yakın bir sistemin bulunduğundan söz etti. Fransa, Hollanda gibi birçok ülkede durumun aynı olduğunu kaydeden Konak şöyle konuştu: “Artık dünya globalleşiyor. Güçlü sermayeler açığa çıkıyor. Bizler emek yoğun sermayesi kısıtlı bir kesim olduğumuzdan en çok yaralanan kesim değişen dünya da biziz. Zamana ayak uydurabilen, yenilik yapabilen arkadaşlarımız ayakta kalıyorlar. Onun haricindekiler yok oluyorlar. İnşallah esnafı, sanatkârı, Ahilik kültürünü yaşatırız. Amacımız budur. Her konuda olduğu gibi Türkiye’de planlamadan dolayı bizimde sıkıntılarımız var.” diye konuştu.
“SİYASET İŞİN UCUNDAN TUTMALI”
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, sorunların çözümüne katkı sunmak için siyaset yaptıklarını, farkında olunan mevcut sorun ve ihtiyaçlara çözüm bulmak için uğraş verdiklerini ifade etti. Odalar üzerinde ciddi baskılar olduğunu kaydeden Dr. Demirkırkan; “Hala meslek odalarından biri olan Tabip Odasını ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi tehditler var. Halen de devam ediyor. Bu örgütün bütün resmi bağlantıları kesiliyor. Meslek odası bir hiç haline getiriliyor. Ondan sonra yatırım gücü ve saygınlığı kalmayan bir oda da işe yaramıyor. Odalar önemli. Bizler Tabip Odası’nda iyi işler yapabildik diye düşünüyoruz. Ama siyasi partilerinde işin ucundan tutmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.
ŞEHİR İÇİ AVM ESNAF ALEYHİNE
İktidar partisinin sorunların çözümü noktasında ikna edilmesi ya da iktidarın karşı tarafı ikna etmesi sayesinde çözüme ulaşıldığını kaydeden ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, market yasasının Türkiye’de 30 yıldır konuşulduğunu kaydetti. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, göreve seçilmesi halinde alışveriş merkezlerinin şehir içerisinde faaliyet göstermesine izin vermeme düşüncesinde olduklarını söyledi. Şehir içindeki alışveriş merkezlerini esnafın aleyhinde gördüklerin belirten Ecer, şu anda da esnafı rahatlatmak için hukuksal bir dayanak olup olmadığını araştırdıklarını ifade etti. Ziyarette; CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer, CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan yönetim kurulu üyeleri; Celalettin Ayvalı, Metin Akkurt, Mustafa Kırmızı, Kahveciler ve Ocakçılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Kocabaş, Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Mutlu hazır bulundular. Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme