“Ecdat yadigârı eserlere sahip çıkıyoruz'

Kentte yapımı devam eden yatırımları yerinde inceleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, 'Bugüne kadar birçok ecdat yadigârı eserleri restore ederek, günümüze kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz.' dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentte yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. Gastronomi Sokağı, Köle Hanı, Bedesten Meydanı ve restorasyonu devam eden Evlendirme Dairesinde incelemelerde bulunan Zeybek, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber

“GASTRONOMİ ÜRÜNLERİMİZ HEM TANITILACAK HEMDE SATIŞA SUNULACAK”

 İlk olarak UNESCO tescilli Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da gastronomi alanında yapılan eserlerden biri olan Gastronomi Sokağında çalışmaları inceleyen Zeybek, çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. Zeybek, “Gastronomi Sokağında tarihi dokuya uygun yöresel ürünlerin hem üretimi hem de tanıtımının yapılıyor. Burada ziyaretçilerimiz Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın tescilli ürünlerinin nasıl yapıldığını yerinde görüp aynı zamanda alışveriş de yapabilecek. İnşaatımız hızla devam ediyor.” diye konuştu.

Haber

“BEDESTEN MEYDANI CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Daha sonra Bedesten Meydanı’na incelemelerine devam eden Başkan Zeybek, , şehrin simgesi olan Kadınanalar’ın Bedesten Meydanına taşınacağını belirtti. Zeybek, “Meydan, peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri, fotoğraf çekinme alanları ile adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Bedesten Meydanı, şehrimizin tarihi dokusunu yansıtan, aynı zamanda birçok hatırayı da içinde barındıran, toplumsal buluşma noktası olarak şehrimizin simgesi halinde. Düzenleme projesiyle meydanın daha işlevsel, estetik ve çevre dostu bir şekilde geliştirilmesini amaçlıyoruz. Şimdiden Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Haber

” TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Son olarak Köle Hanı ve Evlendirme Dairesi olarak bilinen tarihi binada devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde gören Zeybek, “Bugüne kadar birçok ecdat yadigârı eserleri restore ederek, günümüze kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Tarihi yapılarımızın korunması ve bu yerleri gelecek nesillere de taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En kısa sürede restorasyonu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizin tarihi değerlerini ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme