Eber’de ekolojik denge tesis edilecek

İl Çevre Orman Müdürlüğü’nce Eber gölünde ki yürütülen araştırma çalışmaları devam ediyor Gölde araştırmalar sürüyor Eber Gölünde yaşanan balık ve kuş ölümlerine yönelik 26 Temmuz Salı günü basında çıkan haberlere ilişkin olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda sabah erken saatlerde Eber Gölünün kenarındaki köylere ekipler gönderilerek göl kenarındaki balık [&hellip]

Eber'de ekolojik denge tesis edilecek

İl Çevre Orman Müdürlüğü’nce Eber gölünde ki yürütülen araştırma çalışmaları devam ediyor

Gölde araştırmalar sürüyor
Eber Gölünde yaşanan balık ve kuş ölümlerine yönelik 26 Temmuz Salı günü basında çıkan haberlere ilişkin olarak; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda sabah erken saatlerde Eber Gölünün kenarındaki köylere ekipler gönderilerek göl kenarındaki balık ve kuş ölümleri ile ilgili konu hakkında incelemeler yapıldı. Bu incelemeler sonucunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce göl suyundan numuneler alınıp, su numuneleri analiz edilmek üzere Ankara’daki Bakanlık referans laboratuarına gönderildi. Yine su kuşları ölümleri ile ilgili yapılan incelemede göl kıyısı tarandığında ölü su kuşlarına rastlanılmadığı öğrenildi. Ancak her ihtimale karşı göl içerisindeki sazlıklar arasında araştırmalar sürüyor.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olağan dışı herhangi bir su kuşu ölüsüne rastlanıldığı takdirde alınacak numuneler toksikolojik ve kimyasal maddeler açısından analiz edilmek üzere Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi laboratuarına gönderileceği belirtildi. Tarım İl Müdürlüğünce de analiz yaptırılmak üzere gölden balık ve su numuneleri alındı. Bununla birlikte Müdürlüe bölgedeki sanayi tesisleri denetlenmiş bu tesislerden de numuneler alınarak Bakanlıkça akredite edilmiş laboratuarlarına gönderildi.
Çalışmalar devam ediyor
Zengin bir sucul flora içeren ve aynı zamanda hem önemli bitki alanlarından hem de birçok su kuşunun üreme popülasyonlarını barındırması nedeniyle önemli kuş alanlarından ayrıca uluslar arası öneme sahip sulak alanlardan biri olan Eber Gölü için Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nce ekolojik dengenin yeniden tesis edilmesi, sulak alan ekosisteminin ve biyolojik çeşitliliğinin korunarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaya devam ediyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme