Eber Sarısı için tanıtım atağı

Akşehir ve Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı çerçevesinde, Akşehir ve Eber Gölleri etrafındaki Mutlak Koruma Alanları'na sınırı bulunan 15 yerleşim yerinde, uzmanların katılımı ile Eber Sarısı (Piyan) – Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Bilgilendirme Toplantıları düzenlendi Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bizzat izlenen, Eber ve Akşehir Gölleri'nin son yıllarda yaşadığı sorunların çözümü [&hellip]

Eber Sarısı için tanıtım atağı

Akşehir ve Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı çerçevesinde, Akşehir ve Eber Gölleri etrafındaki Mutlak Koruma Alanları’na sınırı bulunan 15 yerleşim yerinde, uzmanların katılımı ile Eber Sarısı (Piyan) – Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Bilgilendirme Toplantıları düzenlendi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bizzat izlenen, Eber ve Akşehir Gölleri’nin son yıllarda yaşadığı sorunların çözümü için acil eylem planı görevini üstlenen, göllerin peyzaj bütünlüğünün korunarak akılcı kullanımını amaçlayan, 27 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirilen Ulusal Sulak Alan Komisyonu’nun I. Olağan Toplantısında Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği kapsamında onaylanan, Akşehir ve Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının başarıya ulaşabilmesini teminen, belirlenen 7 adet İdeal Hedef, 26 adet Uygulama Hedefi ve 98 adet faaliyetin uygulanmasına başlanıldı.
Materyaller dağıtıldı
3. ideal hedefte sulak alan ekosisteminin ve biyolojik çeşitliliğinin korunarak gelişti-rilmesi ve iyileştirilmesinin sağlanması amaçlandı. Belirlenen 5 uygulama hedefinden biri olan insanlığın geleceği için önemli bir gen kaynağı olan, dünyada sadece bu alanda bulunan Eber Sarısı bitkisinin 2008 yılı başından itibaren korunarak geliştirilmesi hedefine ulaşabilmek için ise 4 faaliyetin gerçekleştirilmesi planlandı. Bu faaliyetlerden ikisi; “http://m.kocatepegazetesi.com/”Eber Sarısının Akşehir-Eber Gölleri Alt Havzası için Bayrak Tür olarak seçilerek, bu amaçla bölgesel, ülke çapında ve küresel ölçekte türün tanıtılarak korunmasına yönelik eğitim ve tanıtım çalışmaları başlatılması, diğeri de Eber Sarısı’nın tanıtımı için eğitim materyalleri hazırlanarak dağıtılması ‘’ olarak beirlendi.
Bilgilendirme toplantıları yapıldı
Yöre halkını faaliyete entegre etmek amacıyla; Mutlak Koruma Bölgesi yakınındaki yerleşimlerde yaşayan halka yönelik Eber Sarısı ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapılması planlandı. Eber Sarısı bulunan, Akşehir ve Eber Gölleri etrafındaki Mutlak Koruma Alanları’na sınırı bulunan 15 yerleşim yerinde, görevlendirilen DKMP Mühendisi Abdilkadir Sevinç, Uzman Şenol Yıldız, Memur Hüsnü Akgül’ün katılımı ile ‘Eber Sarısı (Piyan) – Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Bilgilendirme Toplantıları düzenlendi.
Söz konusu toplantılarda katılımcılara hazırlanan Eber Sarısı (Piyan) El Broşürü – Kitapçığı dağıtıldı. 8 gün süre ile 1.160 km yol kat edilerek yöre insanın yaşadığı 15 ayrı yerleşim yerine gidilerek, yaklaşık 21 saat süre ile yapılan toplantılara, katılım listelerine göre 539 kişi katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme