• Haberler
  • Gündem
  • “Eber için kolları sıvadık” – Kocatepe Gazetesi

“Eber için kolları sıvadık” – Kocatepe Gazetesi

Eber Gölü incelemesine Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatı ve Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. E. Hesna Kandır, Çay MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Koçak, MYO Müdür Yardımcısı Hasan Oruncak, İlçe Tarım ve  Orman Müdürü Berati Akman, İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Arı, su ürünleri ve kontrol elamanları katıldı.Kaymakam Tanrıkulu [&hellip]

Eber Gölü incelemesine Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatı ve Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. E. Hesna Kandır, Çay MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Koçak, MYO Müdür Yardımcısı Hasan Oruncak, İlçe Tarım ve  Orman Müdürü Berati Akman, İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Arı, su ürünleri ve kontrol elamanları katıldı.
Kaymakam Tanrıkulu Eber Gölü için kollar sıvadıklarını belirterek, “Eber Gölü’nün son durumunu görmek, neler yapabileceğimizi tespit için yerinde incelemelerde bulunduk. Eber Gölü’nü turizme tekrar kazandırmak, etrafını ve suyu temizlemek, su kaynaklarını tekrar faaliyete geçirmek için çalışmalara başladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nde Eber Gölü Rehabilitasyon çalışmaları hakkında bölge Müdürü Nevzat Algan, ilgili kurum ve kurluşların yetkilileri ile  yaptığımız toplantıda Eber Gölü’nü masaya yatırdık. Çalışmalarımız devam edecek. Eber Gölü için ne gerekiyorsa onu yapacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme