Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber gölünden numune alındı – Kocatepe Gazetesi

Eber gölünden numune alındı – Kocatepe Gazetesi
Eber gölünden numune alındı

Eber Gölü’ndeki canlı yaşamını tehdit eden unsurların fabrika atıkları olduğu bildirildi

Afyonkarahisar Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, Eber Gölü’nde meydana gelen toplu balık ve ördek ölümlerinin nedenini araştırmak için Kırkgöz Akarçayı’nda incelemelerde bulundu. Akarçay’a giden yetkililer, numune almak için Akarçay’a indiklerinde çok sayıda kurbağa ölüsü ve fabrika atıkları ile karşılaştı. Yapılan ilk inceleme-lerde Kırkgöz Akarçayı’ndan Eber Gölü’ne dökülen suyun içerisindeki asit oranının çok yüksek olduğuna dikkat çe-kildi.
Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kalay, atıkların sorumsuzca bırakıldığını belirterek pislikler içerisinde canlının yaşayamayacağını söyledi. Afyonkarahisar ve genelindeki atıkların Eber Gölü’ne döküldüğünü anlatan Kalay, artık sabırlarının kalmadığını, bu duruma bir an önce çare bulunması gerektiğini anlattı.
Afyonkarahisar İl Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, yapılan incelemelerde en yüksek değerin bir çıktığını ve 7 ay önce Kırkgöz Akarçay’ından da zehir atıkları tespit ettiklerini bildirdi. Akarçaydan ve gölden alınan numuneler incelenmek üzere İzmir’deki laboratuvara gönderildi. (İHA)