• Haberler
  • Gündem
  • Eber Gölü'nde, flamingo yoğunluğu – Kocatepe Gazetesi

Eber Gölü'nde, flamingo yoğunluğu – Kocatepe Gazetesi

1'ncisi düzenlenen 'Ulusal Fotoğraf Yarışması' kapsamında Türkiye'nin en ünlü 300 fotoğrafçısı Eber'e gelerek çok sayıda doğa fotoğrafı çekti. O fotoğrafçılar arasında Cengiz Karlıova, Serkan Turaç, Burak Şenbak ve Ozan Sağdıç gibi isimler de yer aldı.BİR ANDA FLAMİNGOLAR KADRAJA GİRDİFotoğrafçılar önce kayıkla göle açıldı. Onlara Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da eşlik etti. Gölde çok sayıda manzara [&hellip]

1’ncisi düzenlenen “Ulusal Fotoğraf Yarışması” kapsamında Türkiye’nin en ünlü 300 fotoğrafçısı Eber’e gelerek çok sayıda doğa fotoğrafı çekti. O fotoğrafçılar arasında Cengiz Karlıova, Serkan Turaç, Burak Şenbak ve Ozan Sağdıç gibi isimler de yer aldı.
BİR ANDA FLAMİNGOLAR KADRAJA GİRDİ
Fotoğrafçılar önce kayıkla göle açıldı. Onlara Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da eşlik etti. Gölde çok sayıda manzara fotoğrafı çeken fotoğraf tutkunlarının kadrajına bir anda binlerce flamingo girince ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Yetkililer Eber Gölü’nde 200’e yakın kuş türünün yaşadığını açıkladı. Uzun yıllardır göle gelen turistleri teknesiyle gezinti yaptıran Hasan Kaymaz, Eber Gölü’nde her dönem flamingoya rastladığını, fakat bu seneki kadar yoğunluğa tanık olmadığını ifade etti. Kaymaz “Ben 5 yaşında ilkokuldan çıktım kendimi gölde buldum. Buraya gelen misafirleri teknemle dolaştırıyorum. Ekmek paramı böyle kazanıyorum. Gölde her sene flamingo oluyor. Fakat bu sene başka. Çok fazla flamingo var. Her gün çok sayıda misafir bu flamingoları görmek için buraya geliyor” dedi.
GÖLÜ KAYBEDİYORUZ
Gölün kirliliğinden yana sitemde bulunan Kaymaz “Eber gölü doğal güzelliği olan bir yer. Fakat çok kirlendi. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu’na sesleniyorum. Bu göle Allah rızası için el atılsın. Buraya müdahale etmekte geç kalmayalım. Gölü günden güne kaybediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme