'Eber Gölü yangını ile şirketimizin ilgisi yok'

Alimoğlu Enerji Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Eber Gölü'nde çıkan yangınla şirketin bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi   Alimoğlu Enerji Şirketinden yapılan açıklamada, bir süredir sosyal medyada ve diğer haber kanallarında çıkan asılsız haberler üzerine firma olarak bu açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü bildirildi. 'ÇALIŞMA GÖLÜN GÜNEYDOĞUSUNDA BAŞLAYACAK' Eber Gölü'nde aşırı miktarda sazlanma ve [&hellip]

Alimoğlu Enerji Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Eber Gölü’nde çıkan yangınla şirketin bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi

Alimoğlu Enerji Şirketinden yapılan açıklamada, bir süredir sosyal medyada ve diğer haber kanallarında çıkan asılsız haberler üzerine firma olarak bu açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü bildirildi.
“ÇALIŞMA GÖLÜN GÜNEYDOĞUSUNDA BAŞLAYACAK”
Eber Gölü’nde aşırı miktarda sazlanma ve rusubat birikiminden kaynaklı göl eko sisteminde bozulma yaşandığı belirtilen açıklamada, “Bozulmalar 2016 yılında tespit edilmiş, Akşehir ve Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı hazırlanarak uygulamaya alınmıştır. Söz konusu bozulmanın önüne geçmek için, göl yüzeyinde ve tabanında temizlik çalışmalarının yapılması, göl içerisindeki su sirkülâsyonunun artırılması, göldeki sazların ülke ekonomisine yeniden kazandırılması, bu sayede bölge halkının eskiden olduğu gibi bu sazlardan gelir elde etmesinin sürekli olması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye açılmıştır. Açılan ihaleye firmamız katılmış ve sonrasında yapılan protokolle imza altına alınmıştır. İhale makamının göstermiş olduğu Eber Gölü’nün güney doğu bölgesinde çalışmalarımız başlayacaktır.” denildi.
“PROTOKOL SAZI EKONOMİYE KAZANDIRMA ÜZERİNE”
Yürütülecek çalışmaların Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ilgili birimlerine hazırlattırılan bir faaliyet planıyla yapılacağı kaydedilen açıklamada, “Henüz fiili bir çalışma yapılmaya başlanmamıştır. Bölgede ayrıca torf maden ruhsatı ile arama, çıkarma çalışmaları yürütülen firmaların olduğu tarafımızca da bilinmektedir ve bu çalışmaların bizim faaliyetlerimizle ilgisi yoktur. Ayrıca kısa bir süre önce Eber Gölü’nde birçok noktada, bizim faaliyet alanlarımızın dışında, kim ya da kimler tarafından çıkarıldığı belli olmayan yangın felaketleri olmuştur. Bu yangınların tarafımızca çıkarılabileceği şeklinde asılsız iddialarla haberler yapıldığı görülmüştür. Konuyla ilgili sorumluların bir an önce yetkililer tarafından bulunup, kanuni yollarla cezalandırılmasını firma olarak beklemekteyiz. Sonuç olarak şunu belirtmek gerekir ki, bizim Doğa Koruma ve Milli Parlar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokolün amacı saz kesimi ve dip temizliği yapmak, sazı ülke ekonomisine kazandırmaktır.” ifadeleri kullanıldı.
“TAKDİR KAMUOYUNA AİT”
Asılsız olduğu vurgulanan haberlerin hangi amaçla yapıldığı ve ne şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kamuoyunun takdirine bırakıldığına değinilen açıklamada, “Alimoğlu Enerji Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi olarak firmamızın adının içine dâhil edileceği incitici ve rencide edici haberlerle ilgili yasal haklarımızın saklı olduğunu, ilerleyen dönemlerde hukuki yollarla bu haklarımızın kullanılabileceğimizi belirtmek isteriz. Yakılan bölgenin bizimle ilgisi yoktur.” denildi.

Bakmadan Geçme