• Haberler
  • Genel
  • Eber Gölü için kurtarma projeleri devam ediyor

Eber Gölü için kurtarma projeleri devam ediyor

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Eber Gölü eski günlerine tekrar dönmeye başladı İki yıl önce kuruma noktasına gelen Eber Gölü,hazırlanan Eber Gölü kurtarma ve yaşatma projesi uygulmalarından sonra,yirmi yıl öncesine kavuşmuş durumda olduğu bildirildi. Göldeki su doluluk oranı sıfır noktasından yüzde altmış seviyesine ulaştığı ve mayıs 2011 tarihinde bu oranın yüzde seksenlere ulaşması he-deflendiği öğrenildi. Eber Gölü [&hellip]

Eber Gölü için kurtarma projeleri devam ediyor

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki Eber Gölü eski günlerine tekrar dönmeye başladı

İki yıl önce kuruma noktasına gelen Eber Gölü,hazırlanan Eber Gölü kurtarma ve yaşatma projesi uygulmalarından sonra,yirmi yıl öncesine kavuşmuş durumda olduğu bildirildi. Göldeki su doluluk oranı sıfır noktasından yüzde altmış seviyesine ulaştığı ve mayıs 2011 tarihinde bu oranın yüzde seksenlere ulaşması he-deflendiği öğrenildi. Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Kalay Çevre ve Orman Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu’nun Eber Gölünü kurtarma projelerin son sürat devam ettiğini söylerken, Kalay şöyle devam etti: “Bundan sonra Afyonkarahisar genelinin atıkları Bolvadin ve geneli çekmeyecek,iki yıl içerisinde Afyonkarahisar genelinin tüm arıtmaları bitmiş ve tertemiz su akışı EberGölü’ne ulaştırılması sağlanacaktır. Milyonlarca bağ kamış ve saz kesilip, Eber Gölü çevresine konuşlanan beş şirkete teslim edildikten sonra burada yapılan işlemlerden sonra,kamışlar yurtdışına ihraç ediliyor. Eber Gölü ülke ekonomisine, katma değerle beraber döviz kazandırıyor. Hem ülke ekonomisi kazanıyor, hem de yöre insanı kazanıyor”dedi.
“Kaçak avcılara” geçit yok
Eber Gölü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk kalay kaçak avlanmanın da her zaman karşısında olduklarını ve kaçak avlanmaya karşı bir kampanya başlattıklarını belirterek,Bolvadin Jandarma komutanlığı ve Eber Gölü Koruma ve Yaşatma derneği olarak ekim 2010 ile şubat 2011 tarihleri arasında ortaklaşa eş zamanlı operasyonlar düzenlediklerini ve 43 kaçak avcı,silahlarıyla ve vurdukları avlarıyla beraber ele geçirildiğini söyledi.Yakalanan Kaçak avcılarında vurdukları av başına beş yüz TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme