• Haberler
  • Genel
  • E-reçete dönemi başladı – Kocatepe Gazetesi

E-reçete dönemi başladı – Kocatepe Gazetesi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’daki hekimler ve tıbbi sekreterlere yönelik eğitim verdi. SGK İl Müdürü Uğur Kaya, artık e-reçete döneminin başladığını kaydetti Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, SGK’nın yeni projelerinin anlatıldı bir seminer düzenledi. Tıbbi sekreterler ile hekimlerin katıldığı seminer, Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde konuşan SGK İl Müdürü Uğur Kaya, “E-devlet projesi [&hellip]

E-reçete dönemi başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’daki hekimler ve tıbbi sekreterlere yönelik eğitim verdi. SGK İl Müdürü Uğur Kaya, artık e-reçete döneminin başladığını kaydetti

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, SGK’nın yeni projelerinin anlatıldı bir seminer düzenledi. Tıbbi sekreterler ile hekimlerin katıldığı seminer, Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde konuşan SGK İl Müdürü Uğur Kaya, “E-devlet projesi üzerinde öncü bir kurumuz. E-sigorta projesi kapsamında, işe giriş bildirgelerini almaya başladık. Genel Sağlık Sigortalılarımızı MEDULA projesi üzerinden tüm sağlık giderleri, hangi eczaneden hangi ilacın alındığına kadar pek çok işlem elektronik olarak takip edildi. E-ödenek ve e-reçete projeleri de devam ediyor. TC kimlik numarasıyla vatandaşlarımız ilaçlarını alabilecek” dedi.
KAYITLARA GEÇMİYOR
Seminerde konuşan Sigorta İl Müdür Yardımcısı İbrahim Çolaker ise iş kazası ve meslek hastalıklarının kayıtlara girmediğini vurguladı. Çolaker, “Afyonkarahisar’da istatistiklere girdiğimizde hiçbir meslek hastalığı vakasıyla karşılaşmıyoruz. Halbuki bu mümkün değil. İstatistiki bilgilerde bu yok. İş kazası da geçen yıl 664 tane bilgisi var. Halbuki daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Çünkü burası, mermer atölyelerinin, fabrikaların çok yoğun olduğu bir il. Alkoloid ve benzeri bir sürü fabrika var burada. Labaratuvarlar var, gazeteci arkadaşlarımız var, bunların basım kısmında çalışanlar var. Hepsinin muhakkak suretle meslek hastalığıyla karşılaşmış olması mümkünken, Afyon’da meslek hastalığı olarak yansıyan bir vaka yok” ifadelerini kullandı.
HASTALIKLA MESLEK
HASTALIĞI, FARKLIDIR
Türkiye genelinde de benzer bir durumla karşılaştıklarını hatırlatan Çolaker, şöyle devam etti:
“Dünyanın meslek hastalığı yönünden en güvenli ülkesi Türkiye. Çünkü kayıtlara girmiyor. İş kazalarında da dünyanın en güvenli ülkelerinden birisi Türkiye. Çünkü size gelen iş kazalarını siz hastalık olarak işaretlediğiniz an, istatistiklere bu şekilde giriyor. İnşaatta çalışmış, elleri nasırlaşmış, bu meslek hastalığıdır. Büroda çalışırken boyun fıtığı oluyorsanız, bu meslek hastalığıdır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme