• Haberler
  • Gündem
  • e-kitap Sanat Evi’nde tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

e-kitap Sanat Evi’nde tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Daha önce Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan birçok kitabın tanıtımının yapıldığı Kültür ve Sanat Evi, ilk kez dijital bir kitabın tanıtımına ev sahipliği yaptı. Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Rengigül Ural tarafından hazırlanan, Ural’ın annesinin babaannesi Rengigül Hanım'ın hayatını konu edindiği ‘Rengigül’ isimli e-kitap Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtım programına, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban [&hellip]

Daha önce Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan birçok kitabın tanıtımının yapıldığı Kültür ve Sanat Evi, ilk kez dijital bir kitabın tanıtımına ev sahipliği yaptı. Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Rengigül Ural tarafından hazırlanan, Ural’ın annesinin babaannesi Rengigül Hanım’ın hayatını konu edindiği ‘Rengigül’ isimli e-kitap Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtım programına, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte, Afyonkarahisar tarih, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri katıldı.
“ARŞİV VE KAYNAK MAHİYETİNDE BİR KİTAP”
Rengigül Ural, Fotoğraf Sanatçısı olan eşi Ersin Ural’ın da kendisine eşlik ettiği tanıtımda, 994 sayfadan oluşan kitabının, 1863 yılından günümüze, Atatürk’ün de aralarında olduğu aile şeceresinde yer alan isimlerin yaşamlarını ve anılarını içerdiğini söyledi. Kitabının, son 150 yıla ışık tutan arşiv ve kaynak mahiyetinde olduğunu vurgulayan Ural, tüm olay ve anlatımların, gerçek yaşanmışlıklar, canlı kaynaklar, uzman görüşleri ve kaynak kitaplar ile hazırlandığını ifade etti. Ural, 994 sayfadan oluşan kitabı basmak için çok fazla ağacın kesileceği düşüncesiyle matbaa baskı yerine dijital baskıyı tercih ettiklerini söyledi.
Tanıtım programının ardından Rengigül Ural, Başkan Çoban’a kitabının basılmış bir nüshasını hediye ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme