• Haberler
  • Genel
  • e-alışverişin kalbi Afyonkarahisar'da attı – Kocatepe Gazetesi

e-alışverişin kalbi Afyonkarahisar'da attı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da düzenlenen 'e-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi'nde satışlarla ilgili bilgi veren Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar, online alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünün ayakkabı olduğu söyledi. İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise internet üzerinden en çok diyet kitaplarının satıldığını belirtti. Zirve'ye Güral Otel ev sahipliği yaptı NG Güral Afyon Wellness & Convention, hafta sonu sıra dışı [&hellip]

e-alışverişin kalbi Afyonkarahisar’da attı

Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘e-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi’nde satışlarla ilgili bilgi veren Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar, online alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünün ayakkabı olduğu söyledi. İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise internet üzerinden en çok diyet kitaplarının satıldığını belirtti. Zirve’ye Güral Otel ev sahipliği yaptı

NG Güral Afyon Wellness & Convention, hafta sonu sıra dışı bir etkinliğe imza attı. “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’de e-ticaretin öncüsü isimler, bölgedeki girişimcilerle deneyimlerini paylaştı. Yaklaşık 500 katılımcının izlediği etkinlikte e-ticaret tüm yönleriyle ele alınırken, işadamlarının yanı sıra öğrencilerin de e-ticarete olan ilgisi dikkat çekti. Katılımcıların Twitter üzerinden canlı olarak soru ve yorum paylaşabildikleri zirve böylelikle interaktif olarak gerçekleşti.
E-TİCARETİN LİDERLERİ ANLATTI,
ÖĞRENCİLER DİNLEDİ
Afyon, Kütahya, Eskişehir ve çevre illerdeki iş örgütleri temsilcileri, işadamları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği zirveye 500’e yakın katılımcı izledi. E-ticarette lider konumda bulunan işadamları, deneyimlerini ve hikayelerini Anadolu’daki girişimci ve öğrencilerle paylaştı. Zirvede e-ticarete başlamak için dikkate alınması gereken unsurlar, internet üzerinde ödeme yöntemlerinde verimlilik ve yatırımcıların e-ticaret projelerinden çıkış (exit) yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği anlatıldı. Zirvenin sunuculuğunu, kendisi de e-ticaret girişimcisi olan ve stilsos.com’u kurarak e-ticarette hızlı bir ivme yakalayan Reyhan Baylan üstlendi.
YATIRIMCILARIN VE GENÇLERİN
UFKUNU GENİŞLETMEK İSTEDİK
Zirvenin açılış konuşmasını yapan NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, etkinliğin gelenekselleşerek bir girişim zirvesi haline gelmesini hedeflediklerini belirterek, “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi’ni NG Güral Afyon’da gerçekleştirmek, hem bölgedeki yatırımcılarımız hem de kariyerini e-ticaret alanında devam ettirmek isteyen gençler için büyük önem taşıyor. Bu proje için yola çıkma nedenimiz, bu bölgede ikamet eden yatırımcılarımızın ufkunu genişletmek ve gençlere farklı bir bakış açısı kazandırmaktı. NG Güral Afyon olarak lokasyonumuz itibariyle de merkezi bir konumda bulunduğumuz için e-ticaretin önde gelen isimleri ile bulunduğumuz bölgedeki girişimciler arasında bir köprü kurmak istedik. Dünyada ve ülkemizde giderek önem kazanan e-ticaret alanında ilerlemek isteyen yatırımcılar ve gençler için bu zirvenin rehber olacağı inancındayım.” dedi.
DÜNYANIN EN BÜYÜK 12’NCİ
İNTERNET PAZARIYIZ
İnternet üzerinden yapılan satışların Amerika’da yüzde 30, Avrupa’da ise yüzde 20 seviyesinde olduğunu belirten Hediye Güral Gür sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünyadaki örneklere baktığımızda ülkemizdeki sürecin planlı ve olması gerektiği şekilde ilerlediğini görüyoruz. Şu an Amerika’da internet üzerinden satış toplam ticaretin ise yüzde 11’ini oluştururken Türkiye’de bu oran %1 seviyelerinde. Türkiye 30 milyonu aşan kullanıcısıyla, dünyanın en büyük 12’nci internet pazarı konumuna yükseldi. İnternet kullanımında ise ortalama her yıl yaklaşık yüzde 50 büyüyor. İnternet kullanımının artmasıyla Türkiye’de her 5 kişiden biri internet üzerinden alışveriş yapıyor. Birkaç sene içerisinde Türkiye’de e-ticaret hacminin 40-50 milyar TL seviyesine ulaşması öngörülüyor. Kısacası, yurtdışına oranla henüz bu konudaki gelişimimiz devam etse de, genç nüfusun fazlalığı ve vizyon sahibi yatırımcılar sayesinde kısa sürede bu alanda ülke olarak söz sahibi olacağımızı söyleyebiliriz. Yapılan yatırımlar ve geliştirilen çözümler sayesinde önümüzdeki 5 yıl içinde e-ticaret pazarının kaydettiği ilerlemeyi daha net görebileceğiz. Bu gelişime katkı sağladığımız için NG Hotels & Resorts olarak büyük mutluluk duyuyoruz.”
ZİRVE’DE E-TİCARET TÜM
YÖNLERİYLE ELE ALINDI
Arda Kutsal’ın (Webrazzi) moderatörlüğünde Nevzat Aydın’ın (Yemeksepeti) Türkiye’de e-ticaretin gelişimi ve Yemeksepeti’nin öyküsü üzerine yaptığı konuşmayla başlayan “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi” gün boyunca farklı içeriklere sahip oturumlarla devam etti. Sait Kayahan (Bilyoner.com), Burak Ertaş (Sahibinden.com) ve Yusuf Azoz (Kariyer.net) katılımıyla gerçekleşen oturumda internette riskler ve fırsatlar konusu enine boyuna tartışıldı. Oturumda aynı zamanda e-ticaret firmalarının çalışan verimliliğini artırmak için izlemeleri gereken yöntemler ve kurumsal müşteriler için daha fazla değer yaratmak anlamında neler yapılabileceği gibi konular da ele alındı. E-ticaretin en kritik noktalarından biri olan ödeme yöntemleri ve güvenlik konusunun ele alındığı oturum, bu alanda deneyimli iki isim olan Kıvanç Onan (PayPal Türkiye) ve Av. Bora Gemicioğlu’nun (Gemicioğlu Hukuk Bürosu) katılımıyla, Atıf Ünaldı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuşmacılar e-ticarette farklı ödeme kanallarının özellikleri ve olası dolandırıcılık hadiselerine karşı alınabilecek önlemleri incelerken, dünyada ve Türkiye’de bu alanda yaşanan en son gelişmeleri de aktardılar.
ALIŞVERİŞ SİTELERİNDE
EN ÇOK AYAKKABI SATILIYOR
Türkiye’nin en ünlü ve başarılı satış sitelerinin yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı zirvede Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar, Limango’da en çok satılan ürünün ayakkabı olduğunu söyledi. Ayakkabı satışlarının tüm satışların yüzde 30’una yakın bir paya sahip olduğunu anlatan Toygar, “Dura, “Bana bir kaç yıl öncesine kadar internetten ayakkabı almak saçmalık geliyordu. İnsan denemediği, eline almadığı bir şeyi nasıl alır diyordum. Ama sadece bunun için kurulan internet siteleri var. Üstelik bu site, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri kadar bir ciroya sahip. Limango’da da en çok satılan ürün ayakkabı. Sanırım biz kadınlar ayakkabı konusuna tutkuyla bağlıyız” dedi
EN FAZLA TERCİH EDİLEN DİYET KİTAPLARI
ABD ve Avrupa’da kitap satışlarının artık büyük oranda internet üzerinden yapıldığını anlatan İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise, Türkiye’de internet üzerinden kitap satışının henüz yüzde 3 seviyesinde olduğunu söyledi. Kitap satışlarıyla da ilgili bilgi veren İnhan, internet üzerinden satılan kitaplarda ilk sırayı diyet kitaplarının aldığını açıkladı. Türkiye’de yayınevlerinin elektronik kitapların, basılı kitap satışını engelleyeceği korkusuyla e-kitap yayınlamamayı tercih ettiğini ifade eden İnhan sözlerini şöyle tamamladı, “bu nedenle e-kitap sayısı 5 bin civarında kaldı. Oysa e-kitap alanların daha önce başka kitap alıp almadıklarına baktığımızda e-kitap alanların hiç basılı kitap almadığını görüyoruz. Yani e-kitabın, daha farklı bir kitlesi var.”
E-TİCARET SİTESİ KURMANIN
MALİYETİ 1000-1500 TL
Günün son oturumu Celal Toprak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Serkan Sevim (Medianova), Ferda Kertmelioğlu (Mobilera / EO Türkiye Başkanı) ve Çağlar Erol (enuygun.com) e-ticarette başarılı çıkış (exit) stratejilerinin nasıl ve ne zaman belirlenmesi gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Girişimcinin aynı zamanda bir yatırımcı olarak görülmesi gerektiğinin ifade edildiği oturumda, girişimcinin exit konusunu her zaman dikkate alması gerektiğine dikkat çekildi. E-ticarettte başarılı bir exit için, buna yönelik planların daha projenin geliştirilme aşamasında yapılmasının önem taşıdığına dikkat çekildi. Oturumda, 1000- 1500 TL’ye e-ticaret sitesi sahip olmanın mümkün olduğu ama gerçek anlamda başarıyı yakalamak için gereken en önemli sermayenin bilgi birikimi olduğu vurgulanarak, iyi fikirlerin iyi bir hareket planıyla birlikte hayata geçirilmesinin önemine değinildi.
ZİRVE EĞİTİM ÖDÜLLÜ
ÇEKİLİŞ VE GALAYLA SON BULDU
Zirve boyunca katılımcıların bir sosyal paylaşım sitesine yazdıkları anlık görüşleri salondaki dev perdelere yansıtıldı. Katılımcıların hem konuşmacıları dinlediği hem de düşüncelerini yazdığı zirvede, ellerden telefon ve tabletler hiç düşmedi. NG Hotel İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür’ün konuşmacılara teşekkür plaketi verdiği zirve, 8 kişinin ücretsiz e-ticaret eğitimi kazandığı çekilişle son buldu. Anadolu, Dumlupınar ve Uşak’tan çok sayıda öğrencinin katıldığı zirve galayla son buldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme