• Haberler
  • Genel
  • “DYP direnişin sembolü” – Kocatepe Gazetesi

“DYP direnişin sembolü” – Kocatepe Gazetesi

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AP’nin devamı olarak kurulan DYP’nin direnişin sembolü olduğunu belirtti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültyekin Uysal, 23 Haziran 1983 yılında kurulan DYP’nin kuruluşunun 31. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 12 Eylül Darbesi’nde kapatılan Adalet Partisi’nin devamı olarak kurulan DYP’nin, direnişin sembolü olduğunu ifade etti. Uysal 󈬏 [&hellip]

"DYP direnişin sembolü"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AP’nin devamı olarak kurulan DYP’nin direnişin sembolü olduğunu belirtti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültyekin Uysal, 23 Haziran 1983 yılında kurulan DYP’nin kuruluşunun 31. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 12 Eylül Darbesi’nde kapatılan Adalet Partisi’nin devamı olarak kurulan DYP’nin, direnişin sembolü olduğunu ifade etti. Uysal; “31 yıl önce, 23 Haziran 2013 tarihinde Zincirbozan Garnizonu’nda kurulan Doğru Yol Partimizin kuruluş hikâyesi oldukça etkileyicidir. DYP, Türk siyasi hayatında darbe dahil her türlü siyasi olayı yaşamış bir siyasi çınardır. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in isim babalığı yaptığı ve Zincirbozan’da kurmaya karar verdiği DYP, cuntacılara karşı direnişin sembolü olmuştur. Adları ne olursa olsun Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi özümüzdür ve kökümüzdür. Dağlara kazınmış eserleriyle tarihe geçen bu partilerimiz, her zaman şanlı gurur kaynağımız olarak Demokrat Parti adı altında yaşamaya devam edecektir.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme