'Düzenlemeyi son derece riskli buluyoruz'

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin TBMM'de yasalaşması sonrası düzenlemenin son derece riskli olduğunu kaydetti. Uysal, 'Düzenleme sonrası esas büyük risk kaidesi ifade hürriyeti olmuş demokrasi adınadır' dedi   Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu. 'YASA DEĞİŞİKLİĞİNİN [&hellip]

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de yasalaşması sonrası düzenlemenin son derece riskli olduğunu kaydetti. Uysal, “Düzenleme sonrası esas büyük risk; kaidesi ifade hürriyeti olmuş demokrasi adınadır” dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu.
“YASA DEĞİŞİKLİĞİNİN KONUŞULMASINA İMKÂN TANINMADI”
Gültekin Uysal, sosyal medyada düzenlemelere ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşması hakkında yaptığı açıklamada düzenlemeyi son derece riskli bulduğunu ifade etti. Uysal, “Bu düzenleme, iktidarın gücünü tahkim etme aracı haline geleceğe benziyor. Sabah saatlerinde ‘düzenleme’ adı verilen, adeta yangından mal kaçırırcasına Meclis Genel Kurulu’ndan geçirilen ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, AKP döneminde sıkça rastladığımız bir durumun son merhalesi adeta. Komisyon çalışmaları ve genel kurul gündemi dışında, zaten aksak olan hürriyetleri tamamen ‘sakatlama’ ihtimali ile beraber, toplumun tümünü ilgilendirmesine karşın tartışılmayan, konuşulmasına imkân tanınmayan bir yasa değişikliği daha gerçekleşmiş oldu.” dedi.
“SOSYAL MEDYA DA
DENETLENMEK İSTENİYOR”
Sosyal medya düzenlemesini tek başına değerlendirmek, vasatı eksik okumaya neden olacağını belirten Uysal, “Son birkaç aydır yaşananlar, iktidarın kaybını telafi etme gayretinin bir yansımasıdır. Kimileri için bir erken seçim hazırlığı olan popülist uygulamalar, aslında güç kaybetmeye ve seçmeni ikna etme kabiliyetini yitirmeye başlayan bir iktidarın, en azından gücü stabil hale getirmek için yaptıklarından ibarettir. Devlet imkânları ve kamu bankalarının imtiyazları ile iktidarın propaganda aracı haline gelmiş bir kısım ana akım medya aracı, gazete, TV ve yayımları güvenilirliğini yitirmiştir. Kendi tabanı dahi bunu bilerek başka mecraları ama genelde sosyal medyayı tercih etmeye başladığından, bu alanı denetleme gayreti bu düzenleme ile hayat bulmuş görünmektedir.” dedi.

Bakmadan Geçme