Düzağaç’ın en mutlu günü – Kocatepe Gazetesi

Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın girişimi ile Düzağaç’ta yatırım sözü veren işadamı Derviş Sayhan, beldeye tekstil fabrikası kazandırdı. 2015’in Eylül ayında temeli atılan tekstil fabrikası, bugün hizmete giriyor. 2 bin 800 metrekarelik kapalı alanı olan, toplamda 4 bin metrekareye yayılan tekstil fabrikasında ilk gün itibariyle 100 kişi çalışacak. Fabrikada 2 ay içinde çalışan sayısının 350’ye [&hellip]

Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın girişimi ile Düzağaç’ta yatırım sözü veren işadamı Derviş Sayhan, beldeye tekstil fabrikası kazandırdı. 2015’in Eylül ayında temeli atılan tekstil fabrikası, bugün hizmete giriyor. 2 bin 800 metrekarelik kapalı alanı olan, toplamda 4 bin metrekareye yayılan tekstil fabrikasında ilk gün itibariyle 100 kişi çalışacak. Fabrikada 2 ay içinde çalışan sayısının 350’ye çıkması hedefleniyor.
ERKAN DEMİR VE MUAMMER IŞIKLI TALEP ETTİ
İrem 03 Tekstil Fabrikası’nın kurucusu işadamı Derviş Sayhan, fabrikanın ayrıntılarını anlattı. Sayhan, “Sinanpaşa’nın eski kaymakamı Erkan Demir ve Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın fabrikamızı açmamızda etkisi oldu. Biz Afyonkarahisar’daki yatırımımızı bitirmişken, bizden böyle bir fabrika talep ettiler ve bize de nasip oldu, fabrikayı açtık” dedi.
İHRACATA YÖNELİK ÜRÜNLER
Avrupa Birliği standartlarında hizmet verilen bir fabrika kurduklarını söyleyen Derviş Sayhan, “Fabrika için şimdiye kadar 3 buçuk milyon lira harcadık. İki makinemiz daha gelecek. O makinelerle bu yatırımın bedeli 5 milyon lirayı bulacak. Biz ihracat yapan bir firma olduğumuz için fabrikadaki her adımımız da Avrupa Birliği standantları esas alınarak atıldı” diye konuştu.
PERSONEL
İÇİN UYGUN ŞARTLAR
Fabrikada çalışmak isteyenlerin eğitimden geçtiğini vurgulayan Sayhan, “Biz temeli attıktan sonra Düzağaç’taki fabrikamızda çalışmak isteyenlere 3 ay boyunca eğitim verdik. Eğitimimizi İstanbul’daki işletmemizden gelen ustalar verdi. Burada günlük 20 bin ürün hedefimiz var. Sabah 8:30 ile akşam 18:30 arasında olan mesaimiz, Cumartesi günü 8:30-13:30 arasında olacak. Personelin sigortası ve öğle yemeğini karşılıyoruz. Ayrıca personelin günde iki kez 15’er dakika çay molası var” ifadelerini kullandı.
FABRİKAYLA BİRLİKTE
ATM DE GELİYOR
Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı ise tekstil fabrikasının beldeye önemli katkılarının olacağını kaydetti. Işıklı, “Tekstil fabrikasıyla birlikte inanıyorum ki beldemize göç başlayacaktır. Fabrika, beldemizdeki işsizliğin önüne geçilmesi için önemli bir adım olacak. Düzağaçspor’dan 10 futbolcu da bu fabrikada işe başlayacak. Fabrika işçilerinin maaşlarını alacağı, borçlarını yatırabileceği Ziraat Bankası’nın ATM’si de beldemize gelecek. Fabrikanın önündeki geniş alanda ise büyük bir lokanta işletmesi açılacak. O işletmede de büyük bir istihdam sağlanacak” diye konuştu.
GENÇLERE VE İŞADAMLARINA AÇIK DAVET
Gençlere ve işadamlarına açık davette bulunan Muammer Işıklı, “Gençlerimizi ve işadamlarımızı beldemize davet ediyoruz. Gençlerimize diyoruz ki ‘Gelin, Düzağaç’ta iş de var, aş da var.’ İşadamlarımıza diyoruz ki ‘Gelin, Düzağaç’ta yatırım yapılacak araziler, yatırıma yardımcı olacak Belediye var.’ Biz Düzağaçımızı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un özel haberi

Bakmadan Geçme