Düz Memur Olarak Atananlar Ne İş Yapar?

Kamu hizmetlerinin en temel yapı taşlarından birisi olan düz memur, devlet kurumlarında idari işlerde görev alan kişilere verilen genel bir terimdir.

Düz memur, ofis içi işlerle ilgilenen ve idari işlerde görev alan memurları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Düz memurun, evrak işlerinden rapor hazırlamaya, dosyalamadan telefonları cevaplamaya, genel büro hizmetlerine destek olmaktan misafirleri karşılamaya gibi birçok sorumlulukları vardır. 
Günümüz itibariyle kurumlar arası farklılıklar gösterse de düz memurun aylık ortalama maaşı 40 bin TL civarındadır. Düz memurların maaşları, derecelerine, kıdemlerine ve devletin belirlediği kriterlere göre farklılıklar gösterebilir.


DÜZ MEMUR OLMAK İÇİN HANGİ SINAVA GİRİLMELİ?
Düz memur olmak isteyen bir kişi, Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)’na girmelidir. Genellikle KPSS P3 puan türü üzerinden alım yapılmaktadır. Adayların, KPSS’den belli bir puan almış olmaları gerekmektedir. Bu puan, başvuru yapılacak kurum ve pozisyona göre değişiklik gösterse de genellikle 60 ve üzeri puan yeterli olmalıdır.
Kurumlar belli dönem aralıklarında kadro ihtiyaçlarını bildirir. Adaylar ise yılda 2 defa olmak üzere yayımlanan tercih kılavuzuna göre kendi alanında veya puan türünde başvurabileceği alanlarda tercih listesini oluşturur. Her yıl alımlar olur.
 

Bakmadan Geçme