Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DUYARSIZCA YAŞANAN DUYARLILIK – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 31 Mart 2010 Çarşamba 03:00:00
  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, önceki gün son derece çirkin bir saldırıya maruz kaldı. Malul Gazimize geçmiş olsun dileklerimizi bu vesileyle tekrarlıyoruz. Şehit aileleri, yakınları ve Gazilerimizin kutsal isimlerini kullanarak menfaat elde etmeye çalışanlara haklı olarak geçit vermek istemeyen Derneğin Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tepkisini ortaya koydu. Yaşanmamasını arzu ettiğimiz bu olay bir kez daha toplum olarak ne kadar duyarsız olabildiğimizi duyarlılığımızı da duyarsızca yaşadığımızı gösterdi diye düşünüyoruz.
Daha önce de sütunlarımız da yer verdiğimiz 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü’nde ilk etapta şehitlikte sonrasında da anma programına gösterilen halk katılımının yetersizliğiyle Şehitlerimize ve Gazilerimize olan duyarlılığımızın ağdalı duygusallıkla sınırlı kaldığını çeşitli şekillerde ifade ettik. Birbirine benzer hoş sözcüklerle Şehitlerimizin emanetine, Gazilerimizin ihtiyaçlarına hitap edemeyeceğimizin ne zaman farkına varacağız. Anma gününde kabir başında düzenlenen törene ve akabinde ki programa katılmak yerine mail ve faks aracılığıyla bugünü onları yani Şehitlerimiz ve Gazilerimizi hatırlayanlara söylenecek çok söz var.
Malul Gazimiz İsmail Kumartaşlı’nın başına gelen çirkinlik duyarsızlık ve sözde duyarlılığında kelimenin anlamıyla çelişen şekliyle yaşanan bir örneğidir. Şehit ve Gazi ismini kullanarak bir şeyleri satmaya, pazarlamaya çalışan bir takım kişilerin bu ilk girişimleri değil. Şehit ve Gazi unvanlarını duyduğumuz zaman çok şükür hala toparlanabiliyoruz. Ama bu unvanları kullanarak maddi anlamda bir şeyler elde etmeye çalışan kişilere “Siz, sizler kimsiniz. Amacınız nedir, hangi resmi ya da tüzel kimlik için hizmet ediyor, çaba harcıyorsunuz? Satmaya çalıştığınız yayınların içeriği nedir?”diyen bir Allah’ın kulu çıkmıyor. Son derece mantıklı bir yaklaşımla hem maddi sömürünün önüne geçmek hem de bu kutsal unvanların istismarını önlemek söz konusu dergi veya yayını satmaya kalkışanlara birkaç vatandaşın yönelteceği bu basit sorularla önlemek mümkün.
Okumayan, es kaza okuduğunu istediği gibi yorumlayan bir toplumda yaşıyoruz. Kimin kızını kimin oğlunu verdiğini, her gün kimin vefat ettiğini takip ettiğimiz kadar milli manevi değerlerle ilgili toplumsal ve bireysel sorumluluklarımıza yönelik okuyup sorgulasak herhalde çok daha başka yerlerde oluruz. Öyle değil mi? Hangi kurumların resmi anlamda Şehit ve Gazilere hitap ettiğini, hazırlanan yayınların ne şekilde kamuoyunun bilgisine sunulduğunu bu sayede bilir ve menfaatçilere geçit vermeyiz.
Kişiler egolarını tatmin etmek adına Şehit ve Gazi unvanını ağzına alıp kirletenlerin niyetini anlamayan bir takım insanlara 3-5 kuruş para vererek kutsal emanetlere sahiplendiklerini lütfen düşünmesinler. Şu asla ve asla unutulmasın ki HİÇ KİMSENİN GAZİ VE ŞEHİT ÜNVANINI KULLANMAYA, KİRLETLEMEY ASLA VE ASLA HAKKI YOKTUR.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER