Düve üretim merkezi başvurusu kabul edildi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 2017 yılına ait olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 29 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.SÜT FİYATIDALGALANMADIYoklama ve açılışın ardından genel kurulun divanı oluştu. Divan Veysel Karakoç'un Başkanlığında Tayir Kösem, İbrahim Doğancık ve Ali Çetinkaya'dan oluştu. Toplantıda konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak, [&hellip]

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 2017 yılına ait olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 29 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.
SÜT FİYATI
DALGALANMADI
Yoklama ve açılışın ardından genel kurulun divanı oluştu. Divan Veysel Karakoç’un Başkanlığında; Tayir Kösem, İbrahim Doğancık ve Ali Çetinkaya’dan oluştu. Toplantıda konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak, 2017-2018 çalışma programında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Türkiye’de ilk ve tek olan kimliklendirici sistemle hayvanların izlenmesi ve tescili yönetmenliğine uygun olarak büyükbaşlarda doğan buzağıların küpelenmesine devam edileceğini söyledi. Tabak; “Birliğimize ait AFBİR Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketimiz aracılığıyla merkez Sinanpaşa, Çobanlar ve İhsaniye bölgelerinde soğuk sütlerini toplama organizasyonu devamında, ilimizde süt fiyatlarının dalgalanması, istikrarlı fiyat politikamız sayesinde önlenmiştir. Bu durumum süt fiyatlarında düzenleyici görevi yapmamızı sağladığı belirtilmiştir” dedi.
SÜT TAHLİL
LABORATUARI İNŞA EDİLECEK
Modern Süt Toplama Merkezinin 60 ton kapasiteli olacak şekilde inşa edileceğini söyleyen Birlik Başkanı Raşit Tabak, Süt Tahlil Laboratuarının inşa edileceğini kaydetti. Yapılacak olan laboratuar ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın vereceği ilave süt desteklemelerine de talip olunacağını belirten Tabak; “Artan ithal düve talepleri doğrultusunda Almanya’dan 2015-2016 döneminde gerçekleştirdiğimiz düve ithalatı neticesinde bin 320 baş simental ırkı gebe düveler üyelerimize teslim edilmiştir. 2017 yılı başında devam eden yetiştirici talebi ve Bakanlığın izni doğrultusunda ithalata devam edilecektir. 2017 yılı sonuna kadar bin simental ırkı gebe düve daha yetiştiricilere teslim edilmeye çalışılacaktır” diye konuştu.
TKDK PROJEYİ
UYGUN GÖRDÜ
Bu yılın ilk üç ayı itibariyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye sayısının üç bin 605 olduğunu açıklayan Tabak; “2015 yılında Birliğimize kayıtlı dişi hayvan sayısı soy kütüğünde 92 bin 725 baş iken, bu sayı 2016 yılı sonu itibariyle soy kütüğünde 102 bin 045 başa yükselmiştir. Sonuç itibariyle üyelerin elindeki dişi hayvan varlığı 9 bin 320 baş artmıştır. Üyelerin dişi hayvan varlığının oransal olarak yüzde 10 arttığı görülmektedir. Elli başlık örnek süt üreten işletme için, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Kurumuna (TKDK) vermiş olduğumuz projemiz uygun görülerek 2016 Eylül ayında tamamlanarak faaliyete geçirmiştir” şeklinde konuştu.
İŞLETME İNŞAATI BAŞLADI
Raşit Tabak, üye yetiştiricilerinin damızlık talepleri doğrultusunda önceliğin yurt içindeki hayvanların alınıp satılması amacıyla kurulacak düve üretim merkezi için Bakanlar Kurulu’nun 2016 yılında hayata geçirdiği damızlık düve yetiştiriciliğinin desteklenmesine ilişkin karar çerçevesinde 500 Baş Kapasiteli Düve Üretim Merkezi için Bakanlığa yapılan başvurunun kabul edildiğini belirtti. Tabak sözlerine şöyle devam etti: “Şu an işletmenin inşaatına başlanmıştır. Düve üretim merkezinin ilimize getirilmesinde hizmeti geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, MHP Mehmet Parsak’a, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’a teşekkür ediyorum” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme