Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DÜRÜSTLÜK VE EĞİTİM

Amerika’da bir Üniversitede sınavlarda gözetmen bulunmazmış. Öğrencilerden birisi gelir, öğretim üyesinden kâğıtları ve soruları alır, arkadaşlarına dağıtır ve hep birlikte sınav olurlarmış.
En son kalan öğrenci, arkadaşlarının kâğıtlarını toplar ve öğretim üyesinin odasına gidip kâğıtlarını teslim edermiş.
Bu öğrenciler mezun olduktan sonra yüksek ücretle ve saygın yerlerde iş bulabilirler, aralarında zaman zaman kopya çekmeye teşebbüs edenler olursa da diğerleri ona;
“Hey sen… Kopya çekerek bu Üniversitenin diplomasını almak için çaba sarf eden arkadaş. Bu dünyada seninle aynı diploma ile yaşamak istemiyoruz.” derlermiş.
Sonuç, kopya çeken öğrenci üniversiteden atılırmış. Bize gelince;
40 öğrencinin başında 2 gözetmen bekler. Gözetmenler kopya çektirmemeye özen gösterirler. Bazen öğrenciler topluca kopya çeker ve öğretmen, mühendis, hemşire olurlar.
Sonra ne olur?
Kopya çekerek öğretmen olana kendi çocuğunu verip, onu eğitmesini, kopya çekerek mühendis olanın yaptığı binanın depremde yıkılmamasını beklerler.
Bir grup Türk bir proje için Japonya’ya gider. Metroya binmek için bilet alırlar. Öğrenci yarım, diğerleri tam. Metroya binerken biletleri atarlar ama kontrol eden kimse yoktur. Türk heyet sorar; “tam atması gereken yarım atar, hatta hiç atmayabilir. Neden kontrol eden kimse yok.” Japon heyet şaşkın bir şekilde “Neden böyle bir şey yapsınlar ki” demiş.
Bu alıntılardan hareketle, Millet olarak dürüst, çalışkan, hak hukuk gözeten, adaletli nesiller yetiştirmeliyiz. Buna uygun kalıcı bir eğitimimiz olmalı. Ya eğitimimizi düzelteceğiz ya da idealsiz ve maneviyatsız, nesillerle birlikte Allah korusun başka milletlerin memuru oluruz.
Değerli dostlar, hep eğitim deyip duruyoruz. Çok da yazdık. Ama bu konuyu başardığımız söylenemez. Bakınız ilimizdeki durum daha da kötüdür. Yetkililer etkin yöntemler bulmalıdır.
Ancak öncelikli olarak dürüst, hak hukuk gözeten, çalışkan, ne yaptığını bilen nesiller yetiştirmeliyiz.
Bizde de güzel örneklerim çoğalması dileğimle, bir nesli yetiştirerek ailesine ve ülkesine faydalı birey olması için emek veren çok değerli öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER