Durum vahim – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kulübün yaşaması için artık yapılabilecek pek bir şeyin kalmadığını kaydetti. Basında yer alan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun açıklamalarından sonra yerel yöneticilerin kulübün durumuna bakışının netleştiğini ifade eden Bülbül, “İkinci yarıya başlamak imkansız görünüyor” dedi Afyonkarahisarspor, artık acı sona doğru yavaş yavaş gidiyor. Mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 8’inci Grup’ta 0 puanla [&hellip]

Durum vahim

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kulübün yaşaması için artık yapılabilecek pek bir şeyin kalmadığını kaydetti. Basında yer alan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun açıklamalarından sonra yerel yöneticilerin kulübün durumuna bakışının netleştiğini ifade eden Bülbül, “İkinci yarıya başlamak imkansız görünüyor” dedi

Afyonkarahisarspor, artık acı sona doğru yavaş yavaş gidiyor. Mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 8’inci Grup’ta 0 puanla son sırada yer alan Şimşek, ikinci yarıya da büyük bir ihtimalle başlayamayacak. Şimşek’in Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de dün Kocatepe Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Umutların tükenmeye başladığını dile getirdi. Kulübün şu aşamada elektriklerinin de kesik olduğunu, ısınma ve iaşe gibi sıkıntılarının olduğunu kaydeden Bülbül, “ikinci yarıya başlayabilmemiz için şu an için 50 bin TL gerekiyor. Bu para olmadan ikinci yarıya başlayamayız” diye görüş belirtti. Bülbül, şöyle konuştu: “Vali’nin açıklamasından sonra onun üzerine birşey yapmak ne derece doğrudur bilemiyoruz. Daha önce yaptığımız açıklamada kulübün kapanmaması için son bir kez il yöneticileriyle görüşeceğimizi ve ona göre karar vereceğimizi söylemiştik. Onların düşüncesi bizim için çok önemlidir. Onların son günlerde yaptığı açıklamalar, sıkıntılı olan bu süreçten çıkamayacağımızın göstergesi. Artık umudumuz tükenmeye başladı.”

“Sağlığımı kaybettim”

Afyonkarahisarspor’un ayakta kalması için mücadele ettiğini dile getiren Bülbül, kendisinin de sağlığının iyi olmadığını bildirdi. Bülbül, “Bu kulüp için, bayrak inmesin diye elimden geleni yaptım. Hep mücadele ettim. Sağlığımı kaybettim. Ne olursa olsun diyebilecek durumda değilim. Şahsi riskimiz var bizim. Ben de bu durumdan ötürü üzgünüm. Acaba diyoruz. Bayrak yere düşmesin diye mücadele etiysek evet biz suçluyuz” ifadelerine yer verdi.

“Mevcut borcun yarısı bir işadamına”

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, şu an mevcut borcum 600 bin TL civarında olduğunun altını
çizerek bu borcun yarısının da bir işadamına olduğunu belirtti

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, açıklamasında: “Kulübün borcu öyle altından kalkılamayacak derecede büyük bir borç değil. 600 bin TL civarında bir borç var. Bu borcun yarısı bir işadamımıza ait, diğer kısım da futbolculara ait. Şu an da 150-200 bin lira ile bu kulüp ayakta kalabilir.”

“Borçsuz bir Kulüp’ten bahsediliyor, bu imkansız”

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı açıklamaların ardından, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da bir televizyon kanalında ‘borçsuz kulüp alınması’ şeklinde bir konuşmasının olduğunu beyan etti. Bülbül, borçsuz bir kulübün alınmasının zor olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Borçsuz bir kulübü kim, niye verecek. Eğer bir kulüp lazımsa o da Afyonkarahisarspor’dur. Sıfırdan bir takım çıkartılacaksa da yine bir sürü para gerekiyor. Afyonkarahisarspor’un borcu büyük paralar değil. Bu kulübün yaşaması lazım. Afyon’un takımı Afyonkarahisarspor’dur. Alınacak takımın ismi Afyonkarahisarspor olmayacak. Buna kanunlar müsade etmez.”

“Bir dakika duracak değilim”

Hikmet Bülbül, “Bazı insanlar, bu adamın derdi ne bu kadar çırpınıyor’ diye düşünebilir. Benim derdim 150 bin liralık şahsi risk. Ben bir emekliyim. Kulüp bugün kapansa yarın, benim maaşımdan kesilmeye başlanacak” dedi. Bülbül: “Niye bu insan daha çırpınıyor diye düşünenler var. Benim şahsi riskim var. Kulüp güçlü ellere geçsin. Benim de üzerimde 150 bin TL bir borç kalacak. Biz de şaşırmış durumdayız. Otomatikman benim ve diğer yönetici arkadaşlarımın maaşına el konacak. 150 bin TL benim ve arkadaşlarım için çok büyük bir para. Bu şahsi risk olmasa bir dakika duracak değilim.”

“Belediye ve İl Özel İdare amatöre yardım edebilir”

Uşak Belediyespor, Manisa İl Özel İdarespor, Uşak İl Özel İdarespor ve daha bir çok takımın Belediye ve İl Özel İdare gibi resmi kuruluşların desteğiyle ayakta durduğunu ifade eden Bülbül, “Kanunen, belediye ve İl Özel İdaresi’nin amatör kulüplere destek çıkma durumu var” dedi. Bülbül, “Belediyenin il özel idarenin yardım edebilme imkanı kanunen var. Türkiye’de belediyelerin desteği olmasa, il özel idare gelirleri çıksa kulüpler kapanır” dedi.

“Borçlar bizim
dönemimizden değil”

Bülbül, kalan borçların Orhan Olgun döneminden olduğunu ifade ederek, “Geliri olmayan bir kulüp devralmıştı Orhan Olgun. Bizim dönemimizde kulübe borç girdisi olmadı. Zaten torba yasayla birlikte borç girdisinin olması da mümkün değil. Şunu belirtmek istiyoruz. Bu yasadan sonra kulübe girmiş olan herhangi bir borç yok. Hep aynı şeyi söylüyoruz. Geliri olmayan bir kulübün haya-tının sürmesi mümkün değil. Malesef ortada bilgi kirliliği dolaşıyor. Bu borçlarda bugünden yarına istenen bir borçlar değil” şeklinde konuştu. HABER: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme