Durmak yok, 3 müjde geleneğine devam

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri tarafından gelenek haline getirilen dini ve milli bayramlarda müjde verme töreni Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi Afyonkarahisar’a yapılacak olan yatırımın ilk müjdesini Milletvekili Halil Ürün verdi. Ürün, Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Çıkrık beldesinde Çıkrık Göleti ve Sulaması’nın temeli atılacağını bildirdi. Ürün, “Bu proje [&hellip]

Durmak yok, 3 müjde geleneğine devam

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri tarafından gelenek haline getirilen dini ve milli bayramlarda müjde verme töreni Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’a yapılacak olan yatırımın ilk müjdesini Milletvekili Halil Ürün verdi. Ürün, Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Çıkrık beldesinde Çıkrık Göleti ve Sulaması’nın temeli atılacağını bildirdi. Ürün, “Bu proje ile merkez Çıkrık beldesine ait 300 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve nisan ayında çalışmalarına başlanan proje 2 milyon 800 bin TL’ye mal olacak. Kasım 2013’te bitirilmesi planlanan çalışma ile sulama sahasından yıllık 350 bin TL gelir artışı sağlanacak” dedi.
İkinci müjdeyi Milletvekili Açba verdi. Tıbbi Bitkiler Merkezi’nin müjdesini açıklayan Açba, şöyle konuştu:
“Ülkemizin ilk ve emsalsiz projelerinden bir tanesi olan Afyonkarahisar Tıbbi Bitkiler Merkezi, Zafer Ormanı’nda kurulacak. 5 Haziran 2012 tarihinde ihalesi yapılan merkezin çalışmalarına 10 Temmuz 2012’de başlandı. 30 bin metrekare alan sahip olan tesis yaklaşık 2 milyon TL’ye mal edilecek. 500’den fazla bitki türünün yetiştirileceği merkezde tıp ve kozmetik sektörünün birçok ihtiyacı karşılanacak. Halkımıza yepyeni bir iş sahası açılacak.”
Üçüncü müjde olan Çay Eber Regülatörü ve Sulaması’nı ise Bakan Veysel Eroğlu açıkladı. Eroğlu, “Bu proje ile Çay’ın Eber beldesine ait bin 312 dekar tarım arazisi suya kavuşturulacak. 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen tesisin yapım çalışmalarına nisan ayında başlandı. Kasım 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan projenin toplam maliyeti 1 milyon liradır. Projenin hizmete açılması ile birlikte yıllık 1 milyon 800 bin gelir artışı sağlanacak” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme