Dünyaya damga vuran 7 Afyonlu

Finallerde derece alabilen 1243 yarışçı arasında Türkler 4 şampiyonluk, 4 ikincilik, 4 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı. Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3'er yarışçıya verilecek 24 madalyanın 12'sini Türkler kazanarak takım halinde de Dünya [&hellip]

Finallerde derece alabilen 1243 yarışçı arasında Türkler 4 şampiyonluk, 4 ikincilik, 4 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı. Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya verilecek 24 madalyanın 12’sini Türkler kazanarak takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu. Diğer 12 madalyayı da, Japonya (5 madalya), Çekya (4 madalya), İtalya (2 madalya), Arjantin (1 madalya) alarak kazandı.
İLK 10’DAYIZ
Türk Millî Takımı, ilk ona giren 10’ar yarışçıdan oluşan Onur ve Teşvik Tablosunda aldığı puanlara göre 8 kategoride, takım halinde 5 Dünya Şampiyonluğu ve 3 Dünya İkinciliği elde etti. Bu derecelerle de Millî Takım takım halinde de Dünyanın en başarılı ekibi oldu.

AFYON DAMGA VURDU

Afyonkarahisarlı öğrenciler Türk Milli Takımının kazandığı 12 madalyanın 7’sini kazandı. İşte o Afyonlular;
Nisan Maya Tunçoğlu
Bağdagül Özkan
İlyas Pamukçu
Rümeysa Özen
Ahmet Yasin Akmeşe
Efe Abdullah Taner,
Onur Demirbaş

Bakmadan Geçme