Dünyanın En Soğuk Yeri Neresidir?

Kış aylarının gelmesi ve hava sıcaklıkların eksilere düşmesi ile birlikte, dünyanın en soğuk yerinin neresi olduğu merak edilerek sorgulanıyor. Peki, dünyanın en soğuk yeri neresi dersiniz? Gelin birlikte öğrenelim…

Haber

Bugüne kadar dünya üzerinde ölçülen en düşük sıcaklık 1983 yılında Antarktika’nın doğusundaki Rusya’ya ait Vostok İstasyonu’nda -89,2°C olarak kaydedildi. Ancak dünyanın en soğuk şehri olarak bilinen Yakutsk’tan olarak bilinmektedir. Sibirya bölgesinde yer alan dünyanın en soğuk şehri olarak bilinen Yakutsk’ta sıcaklık eksi 50 derecelere kadar düşmektedir. Ancak dondurucu soğuğa rağmen Yakutsk’da hayat devam etmektedir. 250 bin kişinin yaşadığı şehirde sıcaklık eksi 52 derecenin altına düşmediği sürece okullar ve resmi kurumlar tatil edilmemektedir.

Haber

DÜNYANIN EN SOĞUK YERİ NERESİDİR?

Bazı araştırmalara göre ise; dünyada hayatın devam ettiği en soğuk yerleşim yeri Rusya’nın Oymyakon köyü olduğu ifade edilmektedir. Oymyakon köyünde 500 kişi yaşıyor. Oymyakon’da kış aylarında hava sıcaklığı eksi 52 ila eksi 71 derecelere kadar düşmektedir.

Bakmadan Geçme