Dünyanın en pahalı balığı Afyon’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın dünyanın en büyük ve en pahalı balık çalışması da dahil çini eserleri İkbal Thermal Otel’de sergileniyor. Otelin Genel Müdürü Ali Gümüşhan ve Çini Sanatçısı Nida Olçar, basın toplantısında sergi hakkında bilgi verdiler.SAĞLAM ESER SAYISI BEŞÇini Sanatçısı Nida Olçar, dünyanın en büyük ve en pahalı çini balığı olarak [&hellip]

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın dünyanın en büyük ve en pahalı balık çalışması da dahil çini eserleri İkbal Thermal Otel’de sergileniyor. Otelin Genel Müdürü Ali Gümüşhan ve Çini Sanatçısı Nida Olçar, basın toplantısında sergi hakkında bilgi verdiler.
SAĞLAM ESER SAYISI BEŞ
Çini Sanatçısı Nida Olçar, dünyanın en büyük ve en pahalı çini balığı olarak tanımlanan eserden son 10 yılda yüz adet çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmalar sonucu sağlam beş adet çini balık çalışmasının ortaya çıktığını belirten Olçar; “Kütahya’da ki atölyemizde 6 aylık bir çalışma sonucu çini balık eserimiz meydana geldi. Çini balık eserimizin bir tanesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kolleksiyonunda, bir tanesi Arap şeyhinde diğer bir eserimiz de yine İstanbul’da Hüseyin Birim isimli bir işadamının kolleksiyonunda yer alıyor. Son eserimiz İkbal Thermal Otel çatısı altında sergileniyor” dedi.
TAKI ÇALIŞMALARI DA VAR
Çini çalışmalarında çok büyük ve çok küçük eser çalışmanın son derece zor olduğunu söyleyen Nida Olçar, küçük çini eserlerin yapışabildiğini, çok büyük eserlerin ise mutlaka çatlamış ya da ortadan ikiye ayrılmış biçimde fırından çıktığını belirtti. Yaklaşık yüz adet çalıştıkları çini balık eserinin son 10 yılda beş tanesinin fırından sağlam çıktığını anlatan Olçar; “Çini balık üzerindeki işlemeler Bizans mozaiklerinden esinlenildi. Yaklaşık olarak 6 ayda tamamlandı. İkbal Thermal Otel çatısı altında çalışmalarımız sergileniyor. Üç ayda bir vitrin güncellemesi yapıyoruz. Çalışmalarımız üç ay boyunca İkbal Otel’de sergilenecek. Hepsi birer adet üretilmiş at başı ve baykuş gibi eserlerimizi de sergileniyor. Bronz ve altın olarak işlenen takı gruplarımız var. Sağ olsunlar Pancar ailesinin desteği ile tüm çalışmalarımız iki yıldır sanatsal eserlerimizi İkbal Otel’de sergiliyoruz” diye konuştu.
450 ÇEŞİT ÜRÜNE  RAĞBET YOĞUN
İkbal Thermal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, sergilenen eserlerin son derece güzel ve değerli eserler olduğunu söyledi. Gümüşhan, eserlerin hem teşhire hem de satışa açık olduğunu, yaklaşık 185 tür, 450 çeşit ürüne rağbetin yoğun olduğunu belirtti. Gümüşhan, Nida Olçar gibi değerli bir sanatçının ürettiği eserlerin otele renk kattığını bu eserleri sergilemekten büyük keyif aldıklarını sözlerine ekledi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme