• Haberler
  • Spor
  • 'Dünyanın en iyi motokros pilotları buraya gelecek'

'Dünyanın en iyi motokros pilotları buraya gelecek'

Afyonkarahisar Motorsporları Merkezi'nde, yapım çalışmaları devam eden yarış parkuru, padok alanı ve tesisleri gezen AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu. Sofuoğlu, dev organizasyonun Afyonkarahisar için [&hellip]

Afyonkarahisar Motorsporları Merkezi’nde, yapım çalışmaları devam eden yarış parkuru, padok alanı ve tesisleri gezen AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu. Sofuoğlu, dev organizasyonun Afyonkarahisar için çok büyük bir kazanç olacağını söyledi. Burada, yapılan çalışmaları yerinde gören ve ilgili yöneticilerden bilgi alan Sofuoğlu, Dünya’nın Afyonkarahisar’da buluşacağı şampiyonadan Türkiye’nin alnının akıyla çıkacağını söyledi.
“BELEDİYE TARİHİ BİR BAŞARI GÖSTERDİ”
Türkiye’ye dünya motokros şampiyonasını getirmenin ve yarışlar için o ortamı hazırlamanın ne kadar zor olduğunu bildiğini belirten Sofuoğlu, “Türkiye Motosiklet Federasyonumuz ve Afyonkarahisar Belediyesi çok büyük bir emek ve yatırımla motor sporlarında dünyanın en önemli şampiyonlarından birini Türkiye’ye getiriyorlar. Gerçekten bu tarihi bir başarıdır. Düşünün, yaklaşık iki hafta sonra dünyanın en iyi motokros pilotları buraya gelecek. Şampiyona için şu anda yapılan hazırlık çalışmaları gördüğüm kadarıyla çok iyi gidiyor. Büyük emek sarf edilmiş. Hem federasyonumuzu hem de Belediyemizi çok güzel bir ekip çalışmasıyla yaptıkları bu hazırlıktan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
SOFUOĞLU: “ŞAMPİYONAYA
DESTEK VERECEĞİM”
Önümüzdeki yıl Gençler Dünya Şampiyonası’nın da Afyonkarahisar’da yapılacağını hatırlatan Kenan Sofuoğlu, “Genel olarak baktığınız zaman ülkemizde motorsporlarında güzel adımlar atılıyor. Yine 2 hafta sonra Marmaris’te Dünya Ralli Şampiyonası yapılacak. Bu organizasyonlarda federasyonların emekleri çok büyük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilhassa Afyon’da bu motor sporları merkezindeki hazırlıklar için gece gündüz çalışan TMF AS Başkanı Mahmut Akülke beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.
Sofuoğlu, Dünya Motokros Şampiyonası’nda eski bir milli sporcu olarak gerektiği kadarıyla görev alacağını ve destek vereceğini söyledi.

“BELEDİYE TAŞIN ALTINA
ELİNİ KOYMUŞ”
Kendisinin de şu anda Düzce’de motosiklet pist yarışlarının yapılabileceği bir parkurla uğraştığını dile getiren Kenan Sofuoğlu, “Oradaki belediyemiz de elinden geleni yapıyor, bize destek veriyor.  Ancak buradaki yatırım ve organizasyon çok daha büyük. Afyonkarahisar Belediyesi taşın altına elini koymuş, tüm gücüyle destek veriyor. Belediyeler genel olarak, spor salonu ve halı saha gibi spor tesisleri yapıyor. Fakat böyle bir işe çok az belediye giriyor. Bunlardan bir tanesi Afyonkarahisar Belediyesi. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Afyonkarahisar bu yarışlardan çok büyük kazanç sağlayacaktır. Dünyanın en iyi en elit sporcuları buraya gelecek” ifadelerini kullandı.
TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, Dünya Motokros Şampiyonası’nı çok önemsediklerini dile getirdi.
Organizasyonun yaklaşık 5 milyon liralık bir ekonomik getirisi olacağını öngördüklerini ancak yaşanan ekonomik durumun bazı değişikliklere sebep olabileceğini aktaran Uçar, “Harcamanız avro üzerinden, geliriniz ise lira üzerinden olunca, ülke genelinde olduğu gibi bizim de hesaplarımız farklı noktaya geldi. Zaten bizim kazanç elde etmek amacıyla yaptığımız bir organizasyon değil. Bu şampiyona başta Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin ve Türk insanının organizasyon gücünü tüm dünyaya haykıracağı bir pencere. Bu pencereden en güçlü, en güzel sesi tüm dünyaya hep beraber haykıracağız” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’a ilk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın daveti üzerine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra geldiğini ve ikinci defa sıkıntılı bir dönemde kentte bulunduğunu vurgulayan Uçar, “Daha önce bir kuklanın silahla yapmaya çalıştığını, şimdi ABD kendisi ekonomik olarak yapmaya çalışıyor. Yaşananların sanal olduğunu, hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir hayal olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bu ortamda Türk sporunun, Türk gençliğinin, Türk insanının, Türk ekonomisinin, Türkiye hükümetinin ve Türkiye liderinin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte Afyonkarahisar’dan büyük bir çığlıkla tüm dünyaya aktaracağız. Ne kadar sporcu gelecek, ne kadar seyirci olacak, tüm teknik veriler önümüzdeki günlerde sizinle paylaşılacak. Zaten Dünya Motokros Şampiyonasını takip eden 70 konteynerlik bir ekip Afyonkarahisar’da hazır bulunacak ve o gurur tablosunu hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

“DÜNYAYA ÖRNEK BİR
ŞAMPİYONA YAPACAĞIZ”
Türkiye’nin Dünya Motokros Şampiyonası ile büyüklüğünü tüm dünyaya haykıracağını belirten Federasyon Başkanı Yunus Uçar, “Yapacağımız bu dev organizasyon, şu anda ülkemiz üzerinde oynan oyunlara karşı çok büyük cevap olacaktır. Burada ben de Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban bey ve Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz beye çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar bu cesareti ve desteği bize vermemiş olsalardı biz böyle bir işe giremezdik” dedi.
Şampiyonanın Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a getirilmesinde Kenan Sofuoğlu’nun dünya motor sporlarındaki tanınırlığının ve marka değerinin çok büyük etkisi olduğunu kaydeden Federasyon As Başkanı Mahmut Akülke de Afyonkarahisar’da dünyaya örnek bir şampiyona yapacaklarını söyledi.
CUMHURBAŞKANIMIZA
 ÖZEL DAVETİYE
Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile birlikte, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde Deprem Konutlarının arkasındaki “Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti”ni gezdi. Afyonkarahisar Motosiklet Kulübü ve Derneği üyeleri de motosikletleriyle Sofuoğlu ve beraberindekilere eşlik etti. Daha sonra Başkan Çoban ile Afyonkarahisar Belediyesi’nde bir araya gelen Sofuoğlu, Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti’ne yapımına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Başkan Çoban burada Sofuoğlu’na keçeden yapılmış MXGP tablosunu hediye etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere deri üzerine yazılmış Dünya Motokros Şampiyonası’na davetiye de Sofuoğlu’na emanet edildi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

“Düz arazi bir nimet”

Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti’nin yapılacağı alanda da inceleme yapan AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu “Futbolda ‘oynayamadı’
diye insanlar ölmüyor ama insanlar yollarda hız yapmaya çalıştığı için ölüyor” dedi

Afyonkarahisar Motorsporları Merkezi’nden sonra Uydukent’te bulunan Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti’nin yapılacağı alana geçen AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve beraberindeki heyet burada da arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken Sofuoğlu ise arazinin düz olmasının nimet olduğunu söyledi. Yapımına başlanacak olan pist ve arazi hakkında düşüncelerini aktaran Sofuoğlu, “Düzde’de bir örnek vereyim yaptığımız yerden. Şu hale gelmek için bir buçuk yıl çalıştık. Eğer bizim böyle bir arazimiz olsaydı ben Düzce pistini çoktan açmıştım. Burada bir nimet bu arazi. Biz Düzce’ye yapmaya çalışıyoruz bitireceğiz orayı fakat siz burada zaten bir buçuk yıl önden gidiyorsunuz. Siz hazırsınız, sizin tek yapacağınız, parkur çizilecek ki çok kolay onu çizmek, haritacı belirleyecek, yarım metre kazılıp doldurulacak ve asfalt dökülecek. Yani bir senede otomobil ve motosiklet yarışlarının parkuru olacak” dedi.
“İNSANLAR YOLLARDA HIZ YAPMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN ÖLÜYORLAR”
Sofuoğlu, “Afyonkarahisar’da dünya şampiyonalarının yapıldığı pistlerde bile olmayan yaklaşık 1,5 kilometrelik bir düzlük imkanı var. Bu kadar uzun düzlük, bir otomobilin veya motosikletin 300 kilometre hızı güvenilir bir şekilde görmesi demek. İnşallah buradaki tesis için biz de üzerimize düşen ne varsa yaparız. Ancak önemli olan burayı şehre kazanım olarak düşünmeliyiz. Buradan para kazanmak derdimiz olursa, burası İstanbul Park’a döner. O zaman da burası kullanılmadan atıl bir vaziyete gelir. Önemli olan buranın herkesin yararlanabileceği bir yere dönüştürülmesidir. Burada bir yarış yapıldığı zaman, bu parkuru hemen Türkiye’ye duyuruyorsunuz. Ardından ikinci adım olan tesisleştirme işini yapıyorsunuz. Daha sonraki adımlarda ise drift yarışlarının yapılabileceği bir pist yapılır. Bunlar adım adım yapılmalı. Birden 30 milyonluk bir yatırımla karşılaşıldığı zaman zorlanıyoruz. Pistler ve yarışlar yapıldıktan sonra, spor bakanlığımız buraya tesisleşmeyi yapar. Futbolda ‘oynayamadı’ diye insanlar ölmüyor ama insanlar yollarda hız yapmaya çalıştığı için ölüyor.” ifadesine yer verdi.
“DOĞALGAZIMIZ BİLE VAR”
Pist hakkında konuşan Başkan Çoban, “Burada alt yapı sorunumuz da yok. Suyumuz, kanalizasyonumuz, doğalgazımız bile var. Ulaşım çok rahat. Otellerimiz buradan gözüküyor, sol tarafımızdaki ağaçların arka tarafı otogarımız ve gördüğünüz gibi ulaşım çok rahat Ankara’ya, Konya’ya Antalya’ya ve İzmir’e giden çevre yolumuz. Tabiiki arazinin tahsisi bize yapıldı. Bizlere burada verilen arazi 620 bin metrekare fakat yanında 500 bin metrekare de mera alanı var” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

“Türkiye güçlü, Türkiye’de her şey mümkün”

Bir basın mensubunun, “Döviz üzerinden Türkiye’ye bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu dönemde böyle büyük bir organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap veren üzerine Sofuoğlu, “Beklendik bir durum değildi. Bunun üstesinden gelebilecek güçlü bir hükümetimiz, güçlü bir liderimiz, güçlü bir ekonomi bakanımız var. Şu an işlerin biraz daha iyiye gittiğini hepimiz görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Şampiyonada hiçbir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Sofuoğlu, “Dışarda hakkımızda ileri geri konuşuluyor ama insanlar gelip görecekler. Türkiye güçlü, Türkiye’de her şey mümkün. En güzel parkurları yapabiliyoruz. En güzel organizasyonları Türkiye’ye getirebiliyoruz. Bu anlamda bizim buradan dünyaya vereceğimiz mesaj çok önemli. Elimizde güzel bir fırsat var. İnşallah bu fırsatı da Afyonkarahisar’da gösterme imkanı bulacağız.” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme