Dünya Tiyatrolar Gününde Belçika'dan mesaj

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Belçika'dan bir mesaj yayınladı Mesajında, geçmiş yıllarda Emirdağ'da tiyatro salonunun olmayışından söz eden Pala, şuan Dünya Standartlarında bir salon ve sahnenin olduğu mekana ilk inşaata başlandığında, kedi büyüklüğünde fareleri elleriyle çıkardıklarını söyledi.Başkan Pala mesajına şu görüşlerine yer verdi: “Emirdağ'da 20 yıldır bırakın bir [&hellip]

Dünya Tiyatrolar Gününde Belçika’dan mesaj

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Belçika’dan bir mesaj yayınladı

Mesajında, geçmiş yıllarda Emirdağ’da tiyatro salonunun olmayışından söz eden Pala, şuan Dünya Standartlarında bir salon ve sahnenin olduğu mekana ilk inşaata başlandığında, kedi büyüklüğünde fareleri elleriyle çıkardıklarını söyledi.
Başkan Pala mesajına şu görüşlerine yer verdi: “Emirdağ’da 20 yıldır bırakın bir tiyatro salonunu sahne bile yoktu. Şuan Dünya Standartlarında bir salon ve sahnenin olduğu mekana ilk inşaata başlayıp kedi büyüklüğünde fareleri ellerimizle çıkardığımızda bize neler yazıp neler söylemişlerdi. Tıpkı bugün olduğu gibi. Bugün Emirdağ aşağı yukarı her ay en az 3-4 farklı etkinlikle kültür merkezine, sahnesine, tiyatrosuna, sanatına sahip çıkıyor. Hamdolsun halkımız her şeyi o kadar iyi biliyor ki dün olduğu gibi bugün de onlar hezimete uğrayacaklar. Dün yalanlarında boğuldukları gibi bugün de boğulacaklar. Dün kendi kazdıkları kuyuya düştükleri gibi bugün de düşecekler.”
Pala, “Gönül isterdi ki bu salon ve sahne gerçeğini yazabilen söyleyebilen duyarlı bir sanatçımız gazetecimiz olsun ama Belçika’dan gördüğümüz kadarıyla yok. Yine bir ilkin de sözünü bugün verelim. Tarihte ilk defa nasip olursa bu yaz aylarında 1. Emirdağ Kültür, Sanat ve Folklor Kongresini toplayacağız o salona. Emirdağ Kültür, Sanat ve Folkloruna Işık tutmaya çalışan herkesi davet edeceğiz. 2 gün sürecek gençlerin de katılımıyla dolu dolu geçecek bir kongre yapacağız. Hep söylediğim gibi Biz çalışacağız onlar konuşacak. Çünkü hizmet üretemeyen polemik üretir.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme