Dünya teknolojisini yakalamalıyız – Kocatepe Gazetesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOSYÖV tarafından düzenlenen 'KOBİ'lerin Orta Gelir Tuzağından kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları' toplantısında konuştu. Eroğlu, 'Bizim problemimiz tonlarca ürünü düşük fiyata satıp, teknolojik ürünleri yüksek fiyatlara almamızdır. Bu nedenle dünya teknolojisini yakalamalı ve üretimimizi de en iyi şekilde katlamalıyız' dedi TOSYÖV tarafından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi [&hellip]
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOSYÖV tarafından düzenlenen “KOBİ’lerin Orta Gelir Tuzağından kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları” toplantısında konuştu. Eroğlu, “Bizim problemimiz tonlarca ürünü düşük fiyata satıp, teknolojik ürünleri yüksek fiyatlara almamızdır. Bu nedenle dünya teknolojisini yakalamalı ve üretimimizi de en iyi şekilde katlamalıyız” dedi
TOSYÖV tarafından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda KOBİ’lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları konulu bir panel düzenlendi. Bakan Eroğlu’nun da katıldığı toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel,Toplantıya TOSYÖV Genel Başkanı Yalçın Sönmez, TOSYÖV Genel Sekreteri Halil Özgökçe, TOSYÖV Denetleme Kurulu Üyesi Hilmi Develi, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, ATSO Micles Başkanı Mehmet Çarkgil, Afyonkarahisar Esnaf ve Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Konak ve ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Avcı ve çok sayıda işadamı katıldı.
ASIL SORUN TEKNOLOJİ
Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünya teknolojilerinin yakalanması gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Bizim problemimiz tonlarca ürünü düşük fiyata satıp, teknolojik ürünleri yüksek fiyatlara almamızdır. Bu nedenle dünya teknolojisini yakalamalı ve üretimimizi de en iyi şekilde katlamalıyız. Yüksek teknolojiye ihtiyacımız var ve teşvikleri de bu yönde artırmamız gerekmektedir. Katma değeri daha çok olan ürünlere yönelmemiz gerekmektedir. Eğitime önem vermemiz gerekmektedir. Ara insan yetiştirme ve ihtiyaçları gidermek adına çalışmaları hızlandırıyoruz. Su önemli, su olmayınca sanayi olmaz. Bu nedenle suyumuzu en iyi şekilde kontrol etmeli ve kullanmalıyız. Bu anlamda ilk olarak susuz hiçbir yeri bırakmayacağız diye yola çıktık” dedi.
SU KALKINMANIN LOKOMOTİFİ
Su ile ilgili yatırımları anlatan Eroğlu, “Su kalkınmanın lokomotifi durumundadır. Su, üretim anlamında çok önemli bir yerdedir. Onun için üreticilerimizin üretimlerini artırmak adına bakanlık olarak suyumuzu artırmak için seferberlik ilan ettik. Türkiye’de sulama tesislerinde çok büyük bir hamle yaptık. Zirai gelirde dünyada 7’nci ülke konumundayız. 270 baraj yaptık. 1000 günde 1000 gölet ve sulaması yaptık. Kıbrıs’la birlikte 1000 günde 1001 gölet ve sulaması yapmış olacağız. 6 milyon hektar alanı suluyoruz. Sulamada modern sistem kullanıyoruz, bu durumu çok daha ileriye götüreceğiz. İşletmelerimiz için önemli noktalardan bir tanesi de enerjidir. Ülkemiz enerji ihtiyacının yüzde 73’ü dışarıdan almaktayız. Bu konuda da hükümet olarak çalışmalara başladık. Bakanlık olarak da hidroelektrik santraller kurmak için çalışmalara başladık. Bu sene 111 tane hidroelektrik santral yaptık, bunların açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Böylece istihdamı artırdık. Ülkemizde yılda 15 milyar dolarlık doğal gaz alımından vazgeçildi. Elektrik üretimini artırdık” diye konuştu.
KOBİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de “Kentlerin kültürel, ekonomik, coğrafi ve demografik olarak farklılaşmış özelliklerinin şu anda uygulamakta olduğumuz teşvik sistemine yansıması ve bu yönde düzenlemelerin yapılması sonucunda ülkemizde Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelerimizin rekabet güçlerini artırarak başarılı olmaları gerçekleşmiştir. Yerel sanayinin modernizasyonunda teknoloji temelli çalışmalar yapan teknoparkların da ülkemizde gün ve gün yaygınlaşması Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelerin rekabet ortamında sürdürülebilirliklerine yardımcı olmaktadır” ifadelerini kullandı.
ORTAK AKIL VE SİNERJİ VURGUSU
Güner, şöyle devam etti:
“Ürettiği katma değeri çevre illerle paylaşarak bir koridor kent haline gelen Afyonkarahisar’da, il, ilçe ve kent yönetimi anlayışı içerisinde yerel paydaşlarımızla oluşturduğumuz sinerji ve ortak akıl ile birlikte Valilik olarak KOBİ’lerimizin her zaman yanındayız. Bizler her türlü girişimcimize destekte bulunarak Ahilik geleneğinin bizlere öğrettiği yardımseverliği, dayanışmayı kısaca bütün güzel meziyetlerin birleştiği ahlaklı ve cemiyetçi bir yönetim anlayışını uygulama gayreti içerisindeyiz.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; Afyonkarahisar’ın gelişimi ve değişimi sadece Vali ile yerel yönetimlerle değil KOBİ’lerle birlikte olacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)
BİRÇOK MARKAMIZ VAR
TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, Afyonkarahisar’ın gelişmesi için çalıştıklarını belirtti. Beşer, “2006 yılından bugüne kadar pek çok toplantıya, organizasyona imza attık. Etkinlikler çerçevesinde Afyonkarahisar’ın gelişmesi amacını belirledik. En önemli hedeflerimizden birisi, ilimizin ihracatına katkı sağlamaktır. Bu nedenle Çin, Amerika Birleşik Devletleri , Almanya, Rusya, Malezya’nın Büyükelçilerini ve Ticaret Müsteşarları’nı ilimizde ağırlıyoruz. Afyonkarahisar marka bir şehirdir. Bir şehrin marka şehri olması için marka denilmesi yetmez. Kocatepe, Sultan Divani markamızdır. Afyon Kocatepe Üniversitemiz, Akarçay bir markadır” dedi.