• Haberler
  • Genel
  • “Dünya tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi vurmaları ayıp”

“Dünya tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi vurmaları ayıp”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir gündeminde yer alan konu ve sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çoban, Emekli Albay İsmail Özdilek’in spor kompleksi ile ilgili eleştirilerine “Antrenörlük kursu için Afyon’a gelen teknik direktörler bizim spor kompleksimizi gördüklerinde hayranlar. Bizi tebrik ediyorlar. Dünya bizi tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi buradan vurmaya kalkmalarını doğrusu ben yadırgıyor ve ayıplıyorum” dedi Afyonkarahisar [&hellip]

"Dünya tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi vurmaları ayıp"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir gündeminde yer alan konu ve sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çoban, Emekli Albay İsmail Özdilek’in spor kompleksi ile ilgili
eleştirilerine; “Antrenörlük kursu için Afyon’a gelen teknik direktörler bizim spor kompleksimizi gördüklerinde hayranlar. Bizi tebrik ediyorlar. Dünya bizi tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi buradan vurmaya kalkmalarını doğrusu ben yadırgıyor ve ayıplıyorum” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
TERMAL OTELLER YAPILIYOR
Termal turizm alanındaki yeni yatırımlara yönelik son gelişmeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kapalı yüzme havuzu arkasında yer alan ve Zemzem Otel adını taşıyacak olan bir otel inşaatının yaklaşık 5 ay önce başladığını belirtti. Bu inşaatın beş yıl önce yarım kaldığını, İstanbul’lu bir şirketin bu yatırımı devir aldığını kaydeden Çoban; “Muhtemelen 2015 yılının Haziran ya da Temmuz aylarında hizmete açılması planlanıyor. İnşaat çalışması devam ediyor. AFİUM’un bitişiğinde Akrones Otel inşaat halinde. Alila Termal Otel ve Fuar Termal inşaat halinde. Bunların yanı sıra şu anki Polisevi’nin olduğu alanda Kültür Turizm Bakanlığına devir edildi. Bakanlık burayı yatırımcıya verecek. Talipliler olduğunu biliyorum. İnşallah buraya da çok büyük bir termal otel yapılacak.” dedi.
PROJE HAZIRLAMA AŞAMASINDA
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yeni stadyum projesi, Beleştepe olarak bilinen kayalığın durumu ve Emekli Albay İsmail Özdilek’in şehir stadyumu ile ilgili açıklamaları hakkında düşüncelerini açıkladı. Kendisinin yeni dönem projeleri arasında stad parkın da bulunduğunu dile getiren Çoban, Mayıs ayı itibariyle çalışmaya başladıklarını söyledi. Alanda iş makinelerinin çalıştığını ancak tepkileri ortadan kaldırıp bu alanı tamamen parka katma niyetinde olduklarını anlatan Çoban; “Biz bu alanda çalışmaya başlamadan önce tescilli olup olmadığını, sit alanında olup olmadığını kontrol ettik. Ekipler alanın tescilli olmadığına dair bize yazıyı yazdılar. Biz de hemen çalışmaya başlamıştık. Ancak daha sonra Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna müracaat olmuş. Neticesinde de bizim bu çalışmamız durduruldu. Biz şu anda o alanla ilgili bir proje hazırlıyoruz.” diye konuştu.
BELEŞTEPE PEYZAJ UNSURU OLABİLİR
Uygulama projesinin Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulacağını dile getiren Burhanettin Çoban, kuruldan çıkacak rapor doğrultusunda dönemi içerisinde mutlaka Stad Park çalışmasını bitireceklerini belirtti. Amaçlarını orada yer alan Beleştepe’yi düzelterek Stad Park projesini hayata geçirmek olarak açıklayan Çoban; “Eğer kurul gerekli izni vermez ise tepe orada muhafaza edilerek projemizi revize edeceğiz. Ama yine Stad Parkımızı mutlaka yapacağız. Belki o tepeyi projemizde bir peyzaj unsuru olarak kullanma imkanı da olmuş olacak.” şeklinde konuştu.
SPOR KOMPLEKSİ BU SENE AÇILACAK
Yeni spor kompleksi inşaatının süratle devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, son olarak yarı olimpik yüzme havuzu çalışmalarının bitmediği tespitini aktardı. Diğer tüm çalışmaların sonuçlandığını ifade eden Çoban; “Yeni spor kompleksi inşaat alanında çim alanların çimleri dahi ekildi. Otoparklar, giriş çıkış yolları yapıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz tahmin ediyorum orada sondaj suyu sulamaya uygun olmadığı için artıma tesisi ihalesine çıkacak. Tüm bunlar bu sene bitecek. Ben 2014 yılı sonuna kalmadan tesisin açılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
“ALBAYIMIZA ARAŞTIRMASINI
TAVSİYE EDİYORUM”
Emekli Albay İsmail Özdilek’in geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan açıklamalarını yorumlayan Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’ne herhangi bir mahkemeden ya da herhangi bir avukat tarafından gönderilen mahkeme kararı bulunmadığını vurguladı. Çoban şunları söyledi: “Albayımızın açıklamalarını okuduktan sonra Hukuk ��şleri Müdürlüğümüzü arayarak teyit ettim. Bize ulaşmış herhangi bir mahkeme kararı yok. Dolayısıyla hangi mahkeme nasıl bir karar verdi, Belediye olarak biz bilgi sahibi değiliz. Bugüne kadar Belediyemize açılmış bir dava da yoktur. Bize ulaşmış herhangi bir şey de yoktur. İsmail Bey sürekli yanlış bilgi veriyor. Sürekli olarak bizim stadyum alanının 500 dönüm olduğu, 400-450 dönüm olduğu beyanlarında bulunuyor. Ben Emekli Albay olarak İsmail Bey’e dile getirdiği konularda iyi araştırmada bulunmasını tavsiye ediyorum.”
“HALKI
KANDIRMADIK YALAN SÖYLEMEDİK”
Emekli Albay İsmail Özdilek’in açıklamalarında halka sürekli yanlış bilgi verdiğini söyleyen Burhanettin Çoban, stadyum alanının hiçbir zaman 450 dönüm olmadığını, bu alanın toplam 75 bin metrekare olduğunu kaydetti. İmar uygulaması sonunda yollar, yeşil alanlar, bir takım alanlar çıktıktan sonra yaklaşık 40-50 bin metrekare civarında bir alanın konut alanı olarak değerlendirildiğini belirten Çoban şöyle konuştu: “İddia ediyorum stadyum alanımız 450 dönüm filan değildir. Bu konuyu gündeme getiren İsmail Bey ve çok değerli Afyonlulara şunu iletmek istiyorum; Ben 2014 yılı seçim kampanyamda spor kompleksi projesinden bahsederken bu projeyi nereye ve nasıl yapacağımızı açıkça anlattım. Mevcut araziyi TOKİ’ye verip ya da Belediye olarak alıp bu gelirle 650 dönümlük oteller bölgesinde ki alana spor kompleksimizi yapacağız diye belirttik. Biz halkı kandırmadık, yalan birşey söylemedik. Bizim projemiz çok büyük ilgi gördü. O zaman hiçbir Allah’ın kulu, Sayın İsmail Özdilek Albayımız dahil, bu konuyu dile getiren siyasi partiler, o gün için hiç kimsenin en ufak bir açıklama dahi yoktur. Böyle bir şey yapılamaz, böyle bir şeye biz karşıyız diye bir cümlesi yoktur.”

“O ZAMAN AKLINIZ NEREDEYDİ?”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, spor kompleksi inşaatının temeli atılıp, binalar ortaya çıkmaya başladığında “Bunlar bu işi beceremez sanıyorduk. Bunlar bu işi becerdiler. Ama acaba biz neresinden ne buluruz?” düşüncesinin gündeme geldiğini belirtti. O dönemde Gezi Parkı olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Çoban şunları söyledi: “Gezi ile Türkiye’de bir gündem oluşturuldu. Biz de Afyon’da bunu fırsat bilip gündem oluşturalım diye millet ortaya çıktı. Ben bunlara soruyorum o zaman aklınız neredeydi? Ey Sayın Emekli Albayımız İsmail Bey. O zaman bu konuyu niye gündeme getirmediniz, bir şey yapamazsınız demediniz? Bilakis o zaman ne deniyordu? ‘Burhanettin Çoban’ın projesi hayal. Büyükşehirlerde dahi böyle bir kompleks yok. Böyle bir proje olamaz diyorlardı.’ Hatta bir Belediye Başkan adayımız bizim karşımızdaki en güçlü rakipti, bunu tamamen hayal bir proje olarak halka dillendirdi. Kesinlikle projenin yapılış şekline ilişkin bir itirazı dillendirmedi. Seçim bitip sonucunda biz kazandığımızda gazeteler araştırılabilir demeci var. Bizim spor kompleksini hafife alarak, ‘Bakalım Real Madrid Afyon’a gelecek mi?’ diye bizim projemizle alay etti. Seçim sonrası bu cümleyi kullandı.”
TEKNİK ADAMLAR
KOMPLEKSE HAYRAN
“Dikkatinizi çekiyorum bizim herşeyimiz gerçekçidir. Halkı hiçbir şekilde kandırmadık. Bu Afyon’un faydasına olan gerekli birşeydir.” diyen Çoban; “75 bin metrekaredeki bir spor kompleksimiz aynı yerde 20 bin metrekare yeşil alan korunarak ve mevcuttan daha fazla ağaç dikilerek ya da nakil edilerek bölgede ki yeşil doku muhafaza edilecektir. Bunun yanında biz 650 dönümlük bir alanı spor kompleksi olarak Afyonumuza kazandırdık. Bugün Afyon Güral Otel’de ilk defa Futbol Federasyonu tarafından en kaliteli takımların çalıştırıbilecek şeklide antrenörlük kursu Afyon’da yapılıyor. Bu kursa gelen teknik direktörler bizim spor kompleksimizi gördüklerinde hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bizi tebrik ediyorlar. Dünya bizi tebrik ederken hemşehrilerimizin bizi buradan vurmaya kalkmalarını doğrusu ben yadırgıyor ve ayıplıyorum.” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
SÜREÇ BAŞLADI
Kentsel dönüşüm projesinde takvimin nasıl işleyeceği sorusunu cevaplandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentsel dönüşüm çalışmasında proje ihalesini yaptıklarını belirtti. İlgili firmaya yer teslimi yapıldığını söyleyen Çoban; “Firma çalışmalarına başladı. Şu anda firma arazide. Etüt çalışmalarını ve vatandaşlarımızla ilgili anket çalışmalarını yapacak. Tapu bilgilerini toplayacak ve projeyi bize sunacak. Bu süreç başladı.” diye konuştu.
24 SAAT AÇIK TUVALET HİZMETİ
Yoncaaltı Camii arkasındaki yeni çarşı ile ilgili son durumu açıklayan Burhanettin Çoban, vatandaşlardan bu yerdeki dükkanlara talep olduğunu bir inceleme gezisi sırasında Kocatepe Gazetesi mensupları ile bu çarşıda karşılaştığını kaydetti. Geçen hafta yapılan ihale sonucu buradaki dükkanları manav ve balıkçı dükkanları olarak ihaleye çıkardıklarını anlatan Çoban; “Bir de lokantamız vardı. Lokanta olarak da ihaleye çıktık. Ancak ihale rakamları biraz yüksek gelmiş. Talipli olan olmadı. Şu anda Encümenimiz bu fiyatları düşürdü. Karar çıktı. Orada bir lokanta olacak. Oradaki dükkanlarımız manav ve balıkçı dükkanı olarak ihaleye verilecek. Çok uygun şartlarda sanıyorum aylık 500-750 TL arasında bir rakamla ihaleye çıktı. İlk defa birşey daha ekliyoruz. Oradaki tuvaletimizin işletimini de ihaleye çıkardık. Yıllık 500 TL muhammen bedel ön gördük. Amacımız ve tek şartımız bu tuvaletin 24 saat açık bulundurulmasıdır. Bilindiği üzere Afyon’daki tuvaletler akşam saat 20.00 ile en geç 22.00’de kapatılıyor. Şartmaneye bunu koyarak tuvaletin 24 saat açık kalmasını sağladık. Kira bedelini yıllık 6 bin TL’den 500 TL’ye düşürdük. Bir vatandaş burayı tutabilsin diye. Tuvalet ücreti 50 kuruş makul bir fiyat. Bu tuvaleti 365 gün, 24 saat açık tutarak vatandaşlarımıza kazandırmayı istiyoruz. İsteyen vatandaşlarımız bizim ilanlarımızı takip etsinler.” şeklinde konuştu.
PAŞA CAMİİ MUHTEŞEM OLACAK
Paşa Camii projesi hakkında konuşan Burhanettin Çoban, bu projeyi Kızılburun mevkiine, Alparslan Türkeş Köprüsü’nün sol tarafındaki tepenin en az 10 bin metrekarelik kısmını ortadan kaldırarak yapmayı planladıklarını kaydetti. Çoban, Afyon’a tarihi bir eseri yeniden kazandırmanın yanı sıra şehir içi trafiği çok ciddi etkileyen cenazeleri ön görerek Paşa Camii’ni cenaze namazlarının kılınacağı yer olarak planlamanın önemli olduğunu vurguladı. Çoban; “Burası çok önemli, altında en az 500 araçlık otoparkı olan, etrafından oturma, dinlenme alanları olan muhteşem bir camii olarak biz bunu planlıyoruz. Ancak her yerden karşımıza çıktığı gibi burada da projeyi yapmayı düşündüğümüz alan sit alanı bununla ilgili kurul’a proje sunacağız. Bu tepelik alanın bizden 3 boyutlu görsellerini kurul istedi. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bimtaş şirketi ile irtibat kurduk. Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlar ve teknik ekip 14 Ağustos Perşembe günü Afyon’daydı. Araziyi tamamen gezdiler. Bize bir fiyat teklifi sunacaklar, kendi aramızda değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“VALİMİZİ İŞ BİTİRİCİ
YÖNÜYLE KUTLUYORUM”
Vali Hakan Yusuf Güner’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini eski Belediye Binası’nda kabul edeceği ve şehir içi trafik sorunu çözümüne yönelik köklü çözüm tavrını değerlendiren Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Eski Belediye binasını Valilik olarak kullanılması için devir etmiştik. Vali Güner 29 Ekim tarihinde binadaki tadilat bitse de bitmese de ‘Ben oraya geçeceğim ve 29 Ekim’de tebrikleri bu binada kabul edeceğim.’ diye bir açıklama yaptı. Sayın Valimizin çabukluğu, iş bitiriciliği ve pratik çözüm anlayışından dolayı kutluyorum. İnşallah kendileri 29 Ekim tarihinde bu binaya geçmiş olur. Hatta kendileri bana şunu söylediler, ‘Sayın Başkan 1 Kasım’da iş makinelerini hazırlar. Bir makinenin başına sen diğerinin ise ben geçeceğim. Boşaltacağımız hükümet konağına yıkıma başlayacağız.’ diye talimat verdi. Bundan kastı valiliğe bağlı kurumlara ‘Kardeşim 1 Kasım tarihine kadar herkes taşınsın.’ şeklinde talimat vermektir. İnşallah Afyon için hayırlı olur. Vali Bey’in bahsettiği trafik konusu eski Belediye binamızın önündeki trafikle ilgili bir konudur. Bunu da bize iletti. Bizim ekibimiz ve emniyet müdürlüğü ekipleri bu konu üzerinde zaten çalışıyorlar.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme