Dünya Şampiyonları Türkiye’ye Dönüyor

Polonya'da dünya şampiyonu olan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı 20 madalya ile Türkiye'ye dönüyor

Birleşmiş Milletlere bağlı InterstenoUluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 54’üncü Intersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası, Polonya’nın Katowice şehrinde 13-17 Temmuz 2024 tarihlerinde yapıldı.

TAKIM HALİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDULAR

Dünya Şampiyonasına 29 ülke katıldı. Şampiyonaya; Arjantin, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, Danimarka, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Hırvadistan, Güney Kore, İtalya, Japonya, Kamerun, Kanada, Lüksemburg, Macaristan, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Türkiye, İngiltere ve Amerika katıldı. Türk Milli Takımı, 3 kategoride 9 madalyanın dağıtıldığı Dünyanın En Büyük 30 Dakikalık Hatasız Sürat Yarışında ikisi dünya şampiyonluğu, biri dünya üçüncülüğü olmak üzere toplam 3 madalya kazandı. 30 Dakikalık Hatasız Sürat Yarışında, Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesinden Nisan Maya Tunçoğlu, dakikada net 125 sözcükle, Tecrübeliler Kategorisinde Danıştay Başkanlığından Erdi Çiller, dakikada net 155 sözcükle dünya şampiyonu oldular. Afyonkarahisar/Sandıklı Özel Bera Kolejinden Küçükler Kategorisinde Merve Mutlu da dakikada net 82 sözcükle dünya üçüncüsü oldu. Yarışçılar bu dereceleri ile takım halinde de Dünya Şampiyonluğunu elde ettiler.

Haber

DÜNYA ŞAMPİYONLUK SAYISI 132’YE ÇIKTI

Öte yandan, Küçükler Kategorisinde Nisan Maya Tunçoğlu, Ses Deşifre, Canlı Deşifre ve Kayıt Deşifre yarışlarında 3 Dünya Şampiyonluğu kazandı. . Tecrübeliler kategorisinde Hakan Kurt da, Ses Deşifre ve Canlı Deşifre yarışlarında dünya dördüncüsü oldu. Elde edilen 5 dünya şampiyonluğu ile 45’i dünya rekoru olmak üzere dünya şampiyonluğu sayısı 132’ye çıktı.  2024 Dünya İnternet Şampiyonası’nda Katowice’de, 24 kategoride 14 madalya kazanan Türk Milli Klavye Takımı madalyaları ve Çekya’nın düzenlediği ZAV yarışında da kazanılan madalyaları yarışçılara verildi. Dünyanın en başarılı Bilgisayar Klavye takımı olan Türk Milli Takımı, 18 Temmuz 2024’ tarihi itibariyle toplam 20 madalya ile Türkiye’ye dönüyor.

Haber

Bakmadan Geçme