• Haberler
  • Spor
  • Dünya Motokros Şampiyonası 3'üncü kez Afyonkarahisar’da

Dünya Motokros Şampiyonası 3'üncü kez Afyonkarahisar’da

Afyonkarahisar, bu yıl 3. kez Dünya Motokros Şampiyonası'nı Cumhurbaşkanlığı himayesinde (MXGP of Turkey) ağırlamaya hazırlanıyor. Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında normalleşmeye çalışan sporseverler ve festival tutkunları 4-5-6 Eylül tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi'nde buluşacak   Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Afyonkara-hisar'ın ev sahipliğinde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın detayları verildi. Açıklamada yer alan detaylar şu [&hellip]

Afyonkarahisar, bu yıl 3. kez Dünya Motokros Şampiyonası’nı Cumhurbaşkanlığı himayesinde (MXGP of Turkey) ağırlamaya hazırlanıyor. Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında normalleşmeye çalışan sporseverler ve festival tutkunları 4-5-6 Eylül tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde buluşacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Afyonkara-hisar’ın ev sahipliğinde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın detayları verildi. Açıklamada yer alan detaylar şu şekilde:
Koronavirüs salgını nedeniyle normalleşme adımları tüm dünyada hız kazanırken, uluslararası spor camiası organizasyonlarla normalleşme sürecine hız verdi. Dünyanın en popüler 10 branşı arasında yer alan Motokros’ta dünya şampiyonlarını bir araya getiren Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Türkiye’de bu yıl 3. kez düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ikinci kez gerçekleşecek organizasyon kapsamında; Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Motokros Şampiyonası (Gençler-MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX), Avrupa Motokros Şampiyonası’nın (EMX Open) yer aldığı 4 büyük yarış yapılacak. Şampiyona ile eş zamanlı olarak düzenlenen Türkiye Motofest organizasyonu da yine 4-5-6 Eylül tarihlerinde aynı yerde festival, spor, müzik ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Organizasyon, Eurosport, Fox Sports Latina, AXP, Motorsport TV, Fox Sports International, Fox Sports Asia, VRT, CBS Sports Networ, BNT, Sina Sport, Rai Sport, Beinsports, Nos TV, RTL, Sport TV gibi dünyaca ünlü yayıncılar tarafından 186 ülkede yaklaşık 3.1 milyar potansiyel izleyiciyle buluşuyor.
HALUK LEVENT VE MUSTAFA CECELİ KONSER VERECEK
Festival kapsamında 4 Eylül Cuma günü Necati ve Saykolar ile Retrobüs grupları sahne alırken, 5 Eylül Cumartesi günü Haluk Levent ve 6 Eylül Pazar günü Mustafa Ceceli konser verecek. Festival alanında sponsorlar tarafından kurulan etkinliklerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı federasyonların sportif faaliyetleri de katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Çocuklar için özel etkinlik alanlarının yer alacağı festivalde, mini golf, mini ATV, motosiklet eğitimleri, tırmanma duvarı, tenis, badminton, atletizm, okçuluk eğitimleri ile su sporları ve motosiklet gösterileri gibi ücretsiz aktiviteler de festival katılımcılarıyla buluşacak.
Öte yandna MXGP of Turkey, 2018 yılında 144 milyon 540 bin Euro’luk bir uluslararası tanıtım değeri elde ederken, 2019 yılında ise 198 milyon 263 bin Euro’luk bir ülke tanıtımı sağlamıştı. Türkiye’nin 1 dakikalık tanıtım görüntüleri dünyaca ünlü kanallarda canlı yayında yer alırken, gazete, dergi, internet medyası ile sosyal medyada da organizasyon ve ülkemizle ilgili binlerce haber yayınlanmıştı.

Bakmadan Geçme