• Haberler
  • Genel
  • Dünya KOBİ’leri Türkiye’de buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Dünya KOBİ’leri Türkiye’de buluşacak – Kocatepe Gazetesi

G20 toplantılarında Türkiye adına önemli görev üstlenen işadamı hemşehrimiz Melih Yurter, Washington'a gerçekleştirilen G20’nin bir kolu olan B20 toplantılarının son derece verimli geçtiğini belirtti. Yurter Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da Dünya KOBİ Zirvesi düzenleneceğini bildirdi B20 toplantılarına Tükiye'den katılan birkaç önemli işadamından birisi olan hemşehrimiz Melih Yurter, B20'nin ABD'de düzenlenen toplantısını değerlendirdi.DEVLET BAŞKANLARI TOPLANTISI ANTALYA’DA DÜZENLENECEKToplantıların [&hellip]

Dünya KOBİ'leri Türkiye'de buluşacak

G20 toplantılarında Türkiye adına önemli görev üstlenen işadamı hemşehrimiz Melih Yurter, Washington’a gerçekleştirilen G20’nin bir kolu olan B20 toplantılarının son derece verimli geçtiğini belirtti. Yurter Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da Dünya KOBİ Zirvesi düzenleneceğini bildirdi

B20 toplantılarına Tükiye’den katılan birkaç önemli işadamından birisi olan hemşehrimiz Melih Yurter, B20’nin ABD’de düzenlenen toplantısını değerlendirdi.
DEVLET BAŞKANLARI
TOPLANTISI ANTALYA’DA DÜZENLENECEK
Toplantıların ilk gününde G20/B20 Çalışma gruplarının Beyaz Saray yerleşkesi içerisinde bulunan Ronald Regan Binasında ayrı ayrı bir araya geldiğini ifade eden Yurter, “G20/B20 Çalışma grupları Kasım ayında Antalya’da düzenlenecek Devlet Başkanları toplantısında kendilerine sunulacak uygulanabilir somut önerileri belirlemeye çalıştı. KOBİ ve Girişimcilik çalışma grup toplantısına 22 ülkeden 86 kişi katılmış ve 4 ana konunun Dünya liderlerinin dikkatinin çekilmesi kararlaştırılmıştır. Bunlar KOBİ’lerin karşılaştığı; Finans kaynaklarına ulaşım, Uluslararası Pazarlara ulaşım, Nitelikli İş Gücü, Elektronik ortamlardan yararlanma konularındaki sorunlar olarak belirlenmiştir. Tüm bu konular Kasım 2014’de başlayan B20 çalışmalarında yapılan Yurt İçi ve Dışındaki sayısız toplantılar neticesinde ve öncelik sıralamasının oylamalarla belirlendiği konular olmuştur. Toplantılarda bir sonraki Uluslararası toplantının Fransa’da OECD toplantıları çerçevesinde yapılması kararı alınmıştır.” dedi.
IMF VE DÜNYA BANKASI
BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELİNDİ
Yurter sözlerine şöyle devam etti: “IMF ve Dünya Bankası bahar dönemi Finans Bakanları toplantıları çerçevesinde B20 Türkiye Çalışma Grup başkanları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde IMF ve Dünya Bankası Başkanları ile bir araya geldiler. 17 Nisan cuma günü Washington’da bulunan Dünya Bankası IFC binasında gerçekleşen toplantıda, son yıllarda yaşanan global ekonomik gelişmeler ve G20 ülkelerinin durum değerlendirmesi yapıldı. B20 çalışma grupları olan İstihdam, Finansal Büyüme, Altyapı, Ticaret, Yolsuzlukla Mücadele ve Kobi Girişimcilik konularında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi.”
TÜRKİYE’NİN TEKLİFİ İLE DÜNYA
KOBİ FORMU DÜZENLENECEK
Toplantıda, KOBİ’lerin önemine değinildiğini dile getirden Yurter, “Global Ekonominin gelişiminde son 15 yıldır en etkili Kobilerin olduğu ve üretilen iş gücünün %85’nin KOBİ’ler vasıtası ile gerçekleştirildiği bu nedenle artık KOBİ’lerin büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. G20/B20 Türkiye başkanlığı döneminde Türkiye’nin teklifi ile ilk defa Dünya KOBİ Forumu (WSMEF) adı altında her yıl İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırılan bir etkinliğin başlatılması kararı alındı. bu Karara başta G20 ülke başkanları, IMF, Dünya Bankası ve OECD de tam destek vereceklerini açıkladılar. Böylesi bir çalışma G20 platformunun kurulduğu 1999 yılından beri ilk defa kalıcı uygulanabilirliği olacak bir etkinlik olma özelliği taşıyan Dünya Kobi Forumu başta Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın desteklediği ve büyük önem verdiği bir aktivitenin G20 Türkiye Dönem Başkanlığında gerçekleşiyor olması, toplantıya katılanların övgü ile bahsettiği bir husus olmuştur.” ifadelerini kullandı.
ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Türk KOBİ’lerini Afyonkarahisarlı Melih Yurter’in temsil ettiği ABD’deki toplantılara Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, IMF Başkanı Christine Lagarde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Güler Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Ali Koç, Ferit Şahenk, Melih Yurter, Ayhan Zeytinoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Coca Cola Ceo’su Muhtar Kent, Uluslararası Odalar Birliği Başkanı Terry McHill, Mary Andringa katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme